Óriási balhét csapott és ülősztrájkba kezdett az olimpián a fejelés miatt kizárt francia bokszoló

2021. augusztus 01. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Botrányos körülmény között ért véget a brit Frezer Clarke és a francia Mourad Aliev bokszmeccse a tokiói olimpián. A szupernehézsúly (+91 kg) negyeddöntőjében a mérkőzésvezető leléptette a franciát, mert úgy ítélte meg, hogy a fejével szándékosan okozott sérülést ellenfelének, akinek mindkét szemhéja felszakadt – írja a Reuters.

A kizárás miatt Alievnél teljesen elszakadt a cérna, hatalmas jelentet rendezett a ringben, a kiköpött fogvédőjét rugdosta, lökdöste a tévékamerát, Andy Mustacchio bírónak mutogatott és még Clarke-kal is összeszólalkozott. „Mindenki tudja, hogy én nyertem!” – kiabálta a Kokugikan Arénában. Az első menetet, ha szorosan is, de valóban ő nyerte 3-2-re a bírók pontozása alapján.

Az azeri származású, hatéves kora óta Franciaországban élő Aliev a meccs kimenetelét nem fogadta el, a ring szélén közel egyórás ülősztrájkkal tiltakozott a kizárása ellen. A francia bokszcsapat tisztviselő vizet is vittek neki. Több mint fél óra telt el így, mire egy csapat bokszbíró odament hozzá és elbeszélgettek vele. Aliev ezután elvonult a ringtől, és úgy tűnt, megoldódott a probléma, de negyedórával később újra visszatért a bokszcsarnokba, és ugyanott folytatta a tiltakozást. A szervezők szerencséje az volt, hogy ez volt a délelőtti program utolsó meccse, ami után amúgy is háromórás szünet következett volna.

„Úgy éreztem, hogy volt pár fejre menő mozdulata a mérkőzésen. Hogy ez szándékos volt-e vagy sem, azt én nem tudom megállapítani” – mondta a meccs után Clarke, akinek így az üzbég Bakhodir Jalolov lesz a következő ellenfele az elődöntőben. Clarke azt is elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számított, mivel hat héttel korábban kikapott Alievtől egy versenyen.

Kövess minket Facebookon is!