A magyar Kozák Luca sportszerűségével illusztrálták, miről is szól igazán az olimpia

2021. augusztus 1. – 22:21

frissítve

A magyar Kozák Luca sportszerűségével illusztrálták, miről is szól igazán az olimpia
Kozák Luca az támogatja a 100 méteres gátfutás elődöntője során megsérült, jamaicai Yanique Thompsont a tokiói olimpián 2021. augusztus 1-jén – Fotó: Giuseooe Cacace / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magyar versenyző, a gátfutó Kozák Luca egy sportszerű megmozdulását használta arra az olimpia hivatalos Twitter-fiókja, hogy bemutassa, valójában az ilyen megmozdulások teszik azzá az olimpiát, ami.

A 444 által kiszúrt bejegyzésben az látható, ahogy a 100 méteres női gátfutás elődöntője után Kozák egy versenyzőtársát, a jamaicai Yanique Thompsont támogatja. Kozák ugyanis maga is feladni kényszerült a versenyt, miután fennakadt a hetedig gáton, pedig bízott abban, hogy döntőbe tud kerülni. A futam után sírva ült a pályán, amikor észrevette Thompsont, aki nemcsak ki-, hanem el is esett, méghozzá elég nagyot. A saját könnyeivel továbbra is küszködve, Kozák odament hozzá, hogy felsegítse, majd együtt sétáltak le a pályáról.

„A harmadik-negyedik gátnak aláfutottam, aztán a hetediket letalpaltam, és ennyi volt. Ez van, amikor nem magamra figyelek, csak megyek előre. Most rengeteg érzelem van bennem, nem így jöttem ki, hogy ez lesz a vége. De lesz még olimpiám” – mondta Kozák magáról a versenyről az MTI-nek.

Az eset a versenyről készült közvetítés végén is látható:

Az olimpia legfontosabb, legérdekesebb vasárnapi történéseiről itt olvashatják napi összefoglalónkat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!