Lemondott az ukrán futballválogatott éléről Andrij Sevcsenko

2021. augusztus 01. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

Andrij Sevcsenko bejelentette, hogy lemond az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, amelyet 2016 júliusa óta töltött be – írja az MTI.

„Ma véget ért a szerződésem az Ukrán Labdarúgó Szövetséggel. Öt évet töltöttem a válogatottal, és a kemény munka bizonyította, hogy képesek vagyunk a modern futballra. Együtt sikerült megmutatni, hogy az ukrán labdarúgás versenyképes és izgalmas lehet”

– írta a közösségi oldalán.

A 44 éves Sevcsenko vezetése alatt az ukrán válogatott 25 győzelmet aratott, 13-szor döntetlent játszott és 14 vereséget szenvedett. Irányításával a válogatott júniusban bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, ahol ahol egy 4–0-s vereséggel búcsúzott Anglia ellen.

Sevcsenko pályafutása során a Dinamo Kijevben, az AC Milanban és a Chelsea-ben játszott. A kijevi csapattal ötször volt bajnok és háromszor kupagyőztes, a milánóival Bajnokok Ligáját, Olasz Kupát és szuperkupát, a londonival FA Kupát és Ligakupát nyert.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!