A szemüvegével a szájában úszta le a távját az amerikai vegyesváltó egyik tagja

2021. július 31. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A britek világcsúccsal nyerték az olimpián most debütáló új úszószámot, a 4x100 méteres mix vegyesváltót, ahol egy csapatot két női és két férfi úszó alkot. A Kathleen Dawson, Adam Peaty, James Guy és Anna Hopkin összetételű brit váltó 3:37.58-as idővel nyert, az ezüstérem a kínaiaké, a bronz az ausztráloké lett.

Az amerikai vegyesváltó kisebb meglepetésre csak ötödik lett a szombat délelőtti döntőben, pontosan három másodperccel maradtak el a britek győztes idejétől. A 100 háton bronzérmes Ryan Murphy 52.23-as idővel kezdett, és első helyen adta át a váltót a 100 mell új olimpiai bajnokának, a 17 éves Lydia Jacobynak.

Amikor Jacoby beugrott a vízbe, az úszószeművege elmozdult és lecsúszott a szeméről, így aztán a fogai közé szorítva, szabad szemmel volt kénytelen leúszni a két hosszt. És hogy ezzel a malőrrel mennyi időt vesztett?

Egészen hihetetlen, de szinte semennyit: a 100 mell döntőjét 1:04.95-ös idővel nyerte, most pedig 1:05.09-es időt úszott repülőrajttal, szemüveg nélkül. A dél-afrikai Tatjana Schoenmaker 1:05.22-vel lett ezüstérmes a női 100 mellen.

Lydia Jacoby a 4x100 méteres mix vegyesváltó döntőjében 2021. július 31-én – Fotó: Oli SCARFF / AFP
Lydia Jacoby a 4x100 méteres mix vegyesváltó döntőjében 2021. július 31-én – Fotó: Oli SCARFF / AFP

A mix vegyesváltó döntőjében az amerikaiak voltak az egyetlenek, akik férfi (hátúszás), nő (mellúszás), nő (pillangó), férfi (gyorsúszás) sorrendben úsztak. Az utolsó emberük az a Caleb Dressel volt, aki a 100 méter gyorson és pillangóban is olimpiai bajnok lett. Utóbbi döntőjét szintén szombat délelőtt rendezték, és Milák Kristóf ellen mindent bele kellett adnia a győzelemhez, így a váltóban már nem a legkipihentebben úszott. Ennek ellenére a nyolcadik helyről az ötödikre hozta be az amerikaiakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!