Óriásit bukott, mentővel vitték el a pályáról a BMX-verseny címvédőjét

2021. július 30. – 09:17

frissítve

Óriásit bukott, mentővel vitték el a pályáról a BMX-verseny címvédőjét
A férfi BMX-verseny elődöntőjében nagyot bukó amerikai Connor Fields ápolás közben – Fotó: Matthew Childs / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az elődöntőben biztossá vált, hogy elmarad a címvédés a férfiak BMX-versenyében, Rio olimpiai bajnoka, a címvédő Connor Fields ugyanis óriásit bukott a futam közben. A Tokióban is éremesélyes amerikai egy háromfős bukásba került bele, benne esett el két rivális, miközben Fields annyira megsérült, hogy kórházba is kellett szállítani.

Fields a második helyen haladt, amikor az első kereke hozzáért a francia Romain Mahieu hátsó kerekéhez, ez okozta a bukást. Ezután két másik versenyző, a francia Slyvain Andre és a holland Twan van Gendt is átestek rajta, egyértelműen Fields járt a legrosszabbul.

A bukás után egyből ápolni kezdték az amerikai sportolót, akit hordágyra rögzítve tették be a pálya mellett várakozó mentőautók egyikébe.

A kórházban elsőként a gerincét és a mellkasát vizsgálták meg, de kiderült, hogy megúszta komolyabb sérülés nélkül. Az viszont még nem dőlt el, hogy agyrázkódást szenvedett-e, és ha ilyen, mennyire súlyosat. Fields állapotáról az édesapja árult el részleteket, aki szerint a BMX-es ébren van, minden végtagját tudja mozgatni és válaszol a kérdésekre is.

A döntőben végül a holland Niek Kimmann volt a leggyorsabb, mögötte a brit Kye Whyte és a kolumbiai Carlos Alberto Ramirez Yepes állhattak még fel a dobogóra.

frissítés: a BBC szombati cikke szerint Fieldset egy ideig intenzív osztályon ápolták, azóta kikerült onnan. A szakértők szerint várhatóan teljesen fel fog épülni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!