Kiütéses győzelmet arattak a férfi pólósok Dél-Afrika ellen

2021. július 29. – 04:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi vízilabda-válogatott fölényes győzelmet aratott az olimpiai torna csoportkörében, harmadik meccsén 23-1-re verte Dél-Afrikát.

Könnyű meccsre készülhetett Märcz Tamás csapata, Dél-Afrika az olaszoktól és az amerikaiaktól is nagyon kikapott, összesen 5 gólt szerzett csak. A magyarok is gólkülönbség-javításra készülhettek, még úgy is, hogy a csapatkapitány Varga Dénest pihentette Märcz. A meccs elején Manhercz szélről, Hárai Balázs emberfórból, Manhercz pedig egy gyors támadás végén távolról volt eredményes. A nyitó felvonás végén Angyal Dániel kétszer is betalált centerből, ám második találata már a negyed végét jelző dudaszó után esett, így videózás után nem adták meg, olvasható az MTI tudósításában.

A második negyed Vámos Márton góljával indult, blokkok mellett talált utat a kapuba a labda, Hosnyánszky Norbert váratlanul elvégzett szabaddobásával pedig hat gólnál járt a magyar válogatott. Pásztor Mátyás életerős lökete és Manhercz megúszása után is nőtt a különbség, majd Jansik Szilárd ötméteresből megszerezte első gólját az olimpián. Hátul a kapuban kezdő Nagy Viktor kevés dolgát tökéletesen megoldotta, a kapujára tartó mind az öt lövést fogta, így kapott gól nélkül adta át helyét Vogel Somának.

Angyal Dániel akcióban Dél-Afrika ellenFotó:
Angyal Dániel akcióban Dél-Afrika ellenFotó:

A harmadik negyed elején Erdélyi Balázs emberelőnyből szerezte a tizedik magyar találatot. Jansik kettős fórból, Manhercz pedig negyedik lövéséből negyedszer volt eredményes. Vogel kettős emberhátrányban is sikerrel őrizte a magyar kaput. Az olimpiai újonc Mezei Tamás a kapunak háttal, víz alól csavarta be centerből első gólját Tokióban, Vámos ismét villant, majd Erdélyi – szintén centerből – fejezett be egy végletekig kijátszott akciót. Angyal nagy lövése, Erdélyi ziccere fért még bele a negyedbe.

A záró negyed elején Pásztor is megszerezte második találatát, Vogelnek közeli lövést kellett hárítania, Vámos középről, hátulról, majd kapásból volt eredményes, utóbbi már a 20. magyar gól volt. Az első dél-afrikait Nicholas Rodda két perccel a végső dudaszó előtt szerezte meg, Manhercz ötödik találatával állította vissza a húszgólos különbséget. Ehhez a széthullott dél-afrikai védekezést kihasználva Pásztor ziccerből két találatot toldott hozzá. Így végül 22 gólos különbséggel sikerült megnyerni a mérkőzést úgy, hogy a mezőnyjátékosok közül egyedül Zalánki Gergő nem talált be.

„Azt, amit szerettem volna a meccstől, megkaptam: lőjünk sok gólt, gyorsan vezessük a támadásokat, és jó százalékkal értékesítsük a helyzeteket. Fontos szempont volt az is, hogy kevés gólt kapjunk, átlátható és egyértelmű legyen a védekezés” – értékelt az M4 Sportnak a szövetségi kapitány. Märcz Tamás hozzátette, mivel pörgősek voltak a felúszások, ezek kiváltották a meccs „edzés jellegét”.

A folytatásban várhatóan nehezebb dolga lesz a magyar válogatottnak, amely szombaton az Egyesült Államok ellen száll vízbe.

Férfi vízilabda, A csoport, 3. forduló:
Magyarország – Dél-afrikai Köztársaság 23-1 (4-0, 5-0, 8-0, 6-1)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
gólszerzők: Manhercz 5, Pásztor, Vámos 4-4, Erdélyi 3, Angyal, Jansik 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Mezei, illetve Rodda
gól/ötméteres: 1/1, illetve 0/0
gól/emberelőny: 7/9, illetve 1/6

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!