Mohamed Aida hetedik olimpiáján is pástra lépett, hetedik lett a női tőrválogatott Tokióban

2021. július 29. – 05:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyot küzdött, de kikapott a magyar női tőrválogatott a jóval esélyesebbnek tartott olaszoktól, a folytatásban pedig a kanadaiak ellen is kikaptak az első helyosztón, így végül hetedik helyen végzett, miután utolsó meccsükön legyőzték Egyiptomot a fegyvernem csütörtöki csapatversenyében a tokiói olimpián – írja az MTI.

A viadalon nyolc együttes vesz részt, a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállításban pástra lépő magyarok a negyeddöntőt jelentő első mérkőzésükön 45-32-re maradtak alul az olaszokkal szemben. Kondricz Kata a meccs után a köztévének elmondta, hogy előre tudták, hogy ez egy nehéz asszó lesz, kicsit meg is voltak illetődve az elején, részben az olimpia súlya, részben pedig az olaszok miatt is.

Később aztán sikerült viszajönni a meccsbe, de a magyar versenyző elmondta, hogy nehéz az olaszok ellen ekkora hátrányban vívni. Az olaszok elmentek az elején, onnan pedig már nagyon nehéz volt, hiába rázódtak bele a meccsbe, nagyon nehéz őket sok tussal verni. Kondricz hozzátette, hogy így az ötödik hely a cél, és keményen oda fogják rakni magukat, hogy ezt elérjék.

Pásztor Flóra és az olasz Martina Batini a női tőrözők csapatversenyének negyeddöntőjében a tokiói olimpia negyeddöntőjében. Fotó: Illyés Tibor / MTI
Pásztor Flóra és az olasz Martina Batini a női tőrözők csapatversenyének negyeddöntőjében a tokiói olimpia negyeddöntőjében. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Pásztor Flóra azt is elmondta, hogy van benne egy kis hiányérzet, úgy érzi, hogy még többre lett volna képes. Mint mondta, Kreiss Fanni egy kisebb sérülést is összeszedett, ami persze nem segítette őket a folytatásban. Kreiss reméli, hogy a következő asszóra össze tudják rakni a csapatot, szerettek volna bravúrt elérni, de küzdenek tovább.

Az első helyosztón aztán a magyar csapat a kanadaiak ellen vívott, itt pedig megint nem igazán ment nekik, végül 45-33-ra veszítettek ellenük, és a hetedik helyért Egyiptom ellen mehettek. A papíron gyengébb válogatott ellen is komolyan kellett küzdenie a női tőrözőknek a győzelemért, de végül 45-28-ra győztek. Ezen a meccsen a csapat negyedik tagja, a magyar olimpiai küldöttség egyik zászlóvivője, Mohamed Aida is pástra lépett, ezzel a 45 éves vívó magyar rekorderként hetedszer vett részt nyári játékokon. Az 1993-ban világbajnoki második, 2007-ben csapatban Európa-bajnok Mohamed egyéniben a 2004-es, csapatban az 1996-os és 2008-as olimpián negyedik volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!