Cseh László: Rendet kell rakni a garázsban, ott van a horgászat, de erre a döntőre azért még maradok

2021. július 29. – 05:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 35 éves Cseh László szerdán a férfi 200 vegyes előfutamából eleve nagy bravúrral jutott be a csütörtöki elődöntőbe, csütörtökön pedig újabb egy nappal hosszabbította meg a karrierjét, miután saját futamában a negyedik helyen csapott célba, összességében a nyolcadik legjobb idővel bejutott a pénteki fináléba.

Az utolsó versenyén szereplő 35 éves Cseh, aki ebben a számban Pekingben még ezüst-, Londonban pedig bronzérmes volt, 1:57.64-es időt ért el, ami éppen elég volt a döntőbe jutáshoz. Csehet a döntőbe jutás után, Tokióban bírtuk szóra.

„Csomó dolgom lenne otthon, nyaralás vár rám, rendet kell rakni a garázsban, nem halogathatom tovább, 10 éves a ház, időszerű most már a felújítás itt-ott, emellett ott van a horgászat, de erre a döntőre azért még maradok.

Elődöntőnek régebben nem örültem így, mint most. Hogy ilyen mezőnyben döntőbe kerülni nagy dolog. Ezen az olimpián vagyok a legfelszabadultabb, ez vitán felül áll. Máskor ilyen eredménynek nem örültem, inkább szomorkodtam, és már kerestem az okokat, miért nem megy olyan jól az úszás. De most el kell fogadni, hogy ilyen élet szakaszban vagyok.”

Az olimpia előtt arra panaszkodott, hogy a mellúszással háborúban áll, ezért megkérdeztük tőle, halad-e a békekötés felé. Úgy érzi, még láncba köti, de hátha éppen péntekre kibékülnek, és még az is jól megy neki, nemcsak a pillangó és a hát.

„Összességében, ez majdnem a legjobb forgatókönyv, bár az időeredmény természetesen lehetne jobb. Jobban örülnék, ha 1:57 alá mentem volna. De most csak annyira úsztam erősen, amennyire kellett, hogy beférjek a legjobb nyolcba” – mondta nagy mosollyal, amivel nagy nevetést váltott ki. Hét századot vert az olasz Razzettire, aki a kilencedik lett, és neki befejeződött az olimpia.

Cseh így pénteken zárja le kiemelkedő karrierjét, két világbajnoki címe mellett hat olimpiai érmet gyűjtött be, és eddig valamennyi olimpiájáról éremmel távozott. Óriási bravúr lenne, ha ez most sikerülne neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!