Egy fojtás után néhány pillanatra elvesztette eszméletét a grúzból lett spanyol dzsúdós

2021. július 28. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány pillanatra elvesztette eszméletét a grúzból lett spanyol Nikoloz Sherazadishvili a férfi dzsúdósok 90 kilogrammos mezőnyében, ott, ahol a magyar Tóth Krisztián is érdekelt.

A negyeddöntőben az orosz Mihail Igolnyikov ellen lépett tatamira. Kettejük küzdelme igazi rangadó volt, Sherazadishvili a súlycsoport kétszeres világbajnoka, Igolnyikov pedig kétszeres Európa-bajnok.

A negyeddöntőt ipponnal nyerte Igolnyikov, a felvételen pedig látszik, hogy egy fojtás után Sherazadishvili néhány pillanatra az eszméletét is elvesztette. Ijesztő látvány volt, ahogy a spanyol elzuhant a földön. Szerencsére gyorsan érkezett a segítség, Sherazadishvili pedig készülhetett a vigaszági csatájára, amit végül szintén elvesztett.

Igolnyikov egyébként a spanyol igazi mumusa – eddig nyolcszor találkoztak, hétszer az orosz nyert.

Sherazadishvili Grúziában született, ott kezdett dzsúdózni és vízilabdázni, tízéves volt, amikor szüleivel kivándorolt Madridba. Tizennyolc éves korában szerzett spanyol állampolgárságot, azóta spanyol színekben versenyez. A spanyol olimpiai csapat egyik legnagyobb aranyesélyese volt azok után, hogy 2018-ban és 2021-ben is világbajnok lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!