A német dzsúdóst csak azért pofozta fel az edzője, mert ő kérte meg rá

2021. július 28. – 11:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Dzsúdószövetség (IFJ) szerint a motivációs célú, összpontosításra sarkalló pofozgatás sem elfogadott edzői eszköz, ezért figyelmeztetésben részesítette a német Claudiu Pisut.

Pisu hétfőn a kamerák előtt a ruháját megfogva megrázta tanítványát, Martyna Trajdost, majd adott két taslit is neki, mielőtt az tatamira lépett a magyar Özbas Szofi ellen.

„Az IJF hivatalosan is komoly figyelmeztetésben részesítette a német edzőt, aki a verseny alatt helytelenül viselkedett. A dzsúdó egy nevelősport is, ezért nem tolerálhatjuk az ilyen viselkedést, ami szembemegy a dzsúdó etika kódexével is” – írta közleményében a nemzetközi szövetség.

A pofonok nem segítettek Trajdoson, kikapott Özbastól, és kiesett a versenyről. A pofozós felvétel persze hamar körbefutott a világon, amire a dzsúdós egy Instagram-poszttal reagált.

„Nem volt ez olyan kemény, mint amilyennek látszik. Bárcsak ne emiatt kerültem volna címlapra. Ahogy már mondtam, ez a verseny előtti rituálém része. Az edzőm csak azt csinálta, amire kértem, hogy ezzel tüzeljen fel” – védte meg edzőjét Trajdos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!