Hőguta miatt szállt ki egy spanyol teniszező az olimpiáról

2021. július 28. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói hőséget eddig leginkább a teniszezők szenvedték meg, a spanyol Paula Badosa hőguta miatt fel is adta mérkőzését.

Kedden reggel a jelentések szerint egy vihar átmeneti frissülést hozott ugyan, de a levegő újra gyorsan felforrósodott, így 33 fokban játszottak a teniszezők.

Az orosz Danyiil Medvegyevet mérkőzésének egyik pontján megkérdezte a játékvezető, hogy hogyan birkózik meg a meleggel. „Be tudom fejezni a meccset, de ha belehalok, ki vállalja érte a felelősséget?” – válaszolta a játékos, aki az olimpiai torna harmadik körében legyőzte az olasz Fabio Fogninit.

Nála sokkal rosszabbul járt a spanyol Paula Badosa, aki napszúrása és hőgutája miatt kénytelen volt feladni negyeddöntős meccsét Marketa Vondroušova ellen. Az első játszmát a cseh játékos nyerte 6:3-ra, és a szett végére már nyilvánvalóvá vált, hogy Badosa nem bír a meleggel.

Paula Badosa hőguta miatt adta fel teniszmérkőzését a tokiói olimpiánFotó: Lucy Nicholson/Reuters
Paula Badosa hőguta miatt adta fel teniszmérkőzését a tokiói olimpiánFotó: Lucy Nicholson/Reuters

A hőség már az olimpia kezdete óta téma a teniszezők között. Novak Djoković is kritizálta az időrendet, nem értette, hogy miért muszáj a legmelegebb órákban játszaniuk. Szerinte elég lenne délután háromkor kezdeniük, este nyolcig hét óra jutna a tornára, és minden pályán van világítás is, ami lehetővé is tenné az időrend átalakítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!