Kis híján beborították ellenfelüket a brit evezősök a döntőben, az érmük múlt rajta

2021. július 28. – 09:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két furcsa eset is történt szerdán az evezőspályán a tokiói olimpián, a férfi négyes döntőjében a brit hajó majdnem meglékelte, de legalábbis kis híján felborította az egyik ellenfelét, míg a könnyű kétpárevezősök egyik elődöntőjében a norvégok egy nagy borulással hoztak össze olimpián azért nem mindennapos jelenetet.

A brit hajónak ráadásul az éremre is lett volna esélye, de a súlyos kormányzási hiba miatt lecsúsztak erről, végül Ausztrália nyert Románia, illetve a britek által veszélyesen megközelített Olaszország előtt.

A veszélyes manőver után a brit kommentátorok azon tanakodtak, hogy vajon a felszerelés hibája okozta-e, hogy ennyire kitértek, vagy más történhetett – mindenesetre elég látványosan kezdett keresztbe állni a brit hajó, amely a saját pályáját elhagyva csúszott rá az olaszokra.

Később a kormányzásért felelős Oliver Cook nyilatkozatában felelősséget vállalt az esetért: „Az én feladatom a kormányzás, elszúrtam. Egy picit megfeledkeztem a kormányzásról, és ez egy érembe került nekünk. Nagyon sajnálom, hogy nem a legjobb vonalban haladtunk a végén” – mondta Cook, akik társa, Sholto Carnegie vigasztalt a kamerák előtt.

Legalább ennyire furcsa volt az akár éremre is esélyes norvég borulás a könnyű kétpárevezősök elődöntőjében. Kristoffer Brun és Are Weierholt Strandli a második helyen haladtak a futamukban, 1500 méternél is ebben a pozícióban voltak, majd hirtelen beborultak, szinte biztos, hogy a szeles, nagy hullámokat korbácsoló időjárás miatt.

A beborult norvég kettős – Fotó: Julian Finney / Getty Images
A beborult norvég kettős – Fotó: Julian Finney / Getty Images

A hivatalos eredmény szerint Brun és Strandli kettőse több mint 6 perc hátránnyal, de végül célba ért, így a B döntőben küzdhetnek a hetedik helyért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!