Verrasztó Dávid, Mihályvári-Farkas Viktória és Hosszú Katinka is döntős 400 vegyesen

2021. július 24. – 12:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Verrasztó Dávid a negyedik legjobb idővel jutott be a férfi 400 méteres vegyesúszás olimpiai döntőjébe. A nőknél Miháyvári-Farkas Viktória is Hosszú Katinka is döntős vegyesúszásban.

Az olimpiákon már hagyomány, hogy az első napon megkezdődnek az úszóversenyek, ahol mindig van magyar érdekelt is. A férfiak az egyik legnehezebb számmal, a 400 méteres vegyesúszással kezdték meg a programjukat, a négy előfutamból a legjobb nyolc idővel lehetett bekerülni a döntőbe.

A harmadik előfutamban két magyar úszott, Bernek Péter és a szám háromszoros Európa-bajnoka és kétszeres világbajnoka, Verrasztó Dávid. Bernek 4:12,38-as egyéni csúcsot úszva a hatodik lett futamában, míg Verrasztó 4:09,80-nal a harmadik helyen jött be. Félő volt, hogy a negyedik futamban hatan is jobban úszhatnak nála, és kiszorul a döntőből, de ez nem következett be. Bár a japánok klasszisa, Szeto nagyon erősen, a világcsúcs részidején belül kezdett, a végére annyira elfáradt, hogy csak ötödik lett, és a futamban a többiek sem értek el nagyon erős időket. A 32 éves Verrasztó így végül a negyedik legjobb idővel került a 400 vegyes döntőjébe. Bernek összesítésében a 13. lett. A szám döntőjét vasárnap magyar idő szerint 3.30 órakor rendezik.

Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás előfutama utánFotó:
Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás előfutama utánFotó:

Sebestyén Dalma, gyengébbik számában, 100 méteres pillangóúszásban indult, futamában 59,79-cel a harmadik lett, összesítésben a 27. helyen végzett, így nem jutott tovább a középdöntőbe.

Női 400 vegyesen is két magyar indulónak szurkolhattunk, a szám olimpiai címvédője, Hosszú Katinka mellett Mihályvári-Farkas Viktóriának. A 17 éves Mihályvári-Farkas idén már Európa-bajnoki második helyezett volt, és előfutamában is nagyszerűen úszott. Erejét jól beosztva a harmadik lett, 4:35,99-es ideje összesítésben a hatodik idő lett, és ezzel döntőt úszhat.

A harmadik előfutamban Hosszú Katinka jól kezdett, a pillangó után ő vezetett, a második százon visszaesett a harmadik helyre az amerikai Weyant és a brit Willmott mögé, majd mellen is megtartotta ezt a pozíciót. Hosszú a gyorsúszásban sem dominált, sőt az utolsó métereken még a spanyol Belmonte is megelőzte. Továbbjutása viszont nem forgott veszélyben, a 4:36,01-es idejével a hetedikként került a döntőbe.

Férfi 400 gyorson egyetlen magyar versenyző volt, Zombori Gábor futamában harmadik lett 3:47,99-es idővel, ami összesítésben a 18. helyre volt elég.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!