Salim Omar ötödik helyet szerzett Magyarországnak taekwondóban

2021. július 24. – 14:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Salim Omar kikapott a bronzmeccsen, így az ötödik helyen végzett a tokiói olimpián a taekwondósok 58 kilós súlycsoportjában.

Az idén Európa-bajnokságot nyerő Salim az első meccsén kikapott Vito Dell'Aquilától, de az olasz ezután bejutott a döntőben, így a magyar taekwondós a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

Salim Omar támad fejre a thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee ellen a tokiói olimpiánFotó: Czeglédi Zsolt/MTI
Salim Omar támad fejre a thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee ellen a tokiói olimpiánFotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A következő meccsén a thaiföldi Ramnarong Sawekwihareét már leiskolázta, az első menet után 15-12-re vezetett, a másodikban pedig még inkább szórta a találatokat, miután elérte a több mint húszpontos különbséget, le is fújták a küzdelmet, 43-22-re nyert.

Ez a győzelem már bronzmeccset ért, de az újabb bravúr már elmaradt, a dél-koreai Dzsang Dzsun 46-16-ra győzött. Salim így az ötödik lett, amivel megismételte nagybátyja, Salim József szereplését, aki még 2000-ben ért el ugyanilyen helyezést. Azóta egyébként nem járt magyar taekwondós olimpián.

Salim Omar apja, Gergely volt eddig a legsikeresebb küzdősportoló a családban, mert ő 1992-ben Dániának olimpiai aranyat nyert taekwondóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!