Olimpiai rekord kellett a tokiói olimpia első aranyérméhez

2021. július 24. – 06:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai Jan Csien (Yang Qian) nyerte a tokiói olimpiai első aranyérmet. A sportlövő mindjárt olimpiai rekordot is lőtt a női 10 méteres légpuskás számban.

A szám döntője rendkívül szoros volt, a 21 éves kínai versenyző Anasztaszija Galasinával sokáig fej fej mellett haladt a 25 lövéses szétlövésben, de végül az orosz bírta kevésbé jobban idegekkel, utolsó lövése sorozatának legrosszabbja, egy 8,9-es lett, és ezzel veszített. Jan Csien 251,8 körös olimpiai rekorddal győzött, 7 tizeddel verte az oroszt. A harmadik hely a svájci Nina Christenén lett 230,6 ponttal.

A kínai Jan Csien (középen) nyerte a tokiói olimpia első aranyérmétFotó: Ju Huanzong/Xinhua/AFP
A kínai Jan Csien (középen) nyerte a tokiói olimpia első aranyérmétFotó: Ju Huanzong/Xinhua/AFP

A 10 méteres légpuskás számban már a selejtezőben is megdőlt egy olimpiai rekord, a norvég Jeanette Hegg Duestad 632,9 kört teljesített, de a döntőben nem tudott hasonló jó teljesítményt nyújtani, csak a negyedik lett.

Kína az öt évvel ezelőtti olimpián harmadik lett az éremtáblázaton 26 arannyal, 19 ezüsttel és 26 bronzzal, és ezen az eredményen szeretnének most javítani.

A női puskások versenyében szerepelt Mészáros Eszter is, aki életes első olimpiáján vehetett részt. A 19 éves lövő 625,3 kört teljesített az alapversenyben, és ezzel a 20. lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!