Lemondta a Villarreal a Honvéd stadionavató mérkőzését pozitív koronatesztek miatt, de végül a B csapatot elküldik

2021. július 23. – 17:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív koronavírustesztek miatt az Európa-ligában címvédő spanyol Villarreal labdarúgócsapata lemondta az új Bozsik Aréna szombati avatómérkőzését a Budapest Honvéd ellen – írja az MTI.

A spanyol klub honlapja pénteken közölte, hogy a gárdánál két játékos tesztje lett pozitív, mivel azonban társaikkal és a stábtagokkal fennáll a szoros kapcsolattartás, elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy lemondják a soron következő három felkészülési összecsapásukat.

A Villarreal a kispesti fellépést követően hétfőn a Dinamo Kijevvel, szerdán a Dárdai Pál edzette Herthával játszott volna az ausztriai edzőtáborban, ezeket a meccseket ugyancsak lemondták. A csapat így otthon készül tovább, és a vezetők abban bíznak, hogy jövő szombaton már a francia Olympique Marseille-nél vendégeskedhetnek.

A régi kispesti stadiont 2019. február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkőletételre. Az új stadion – amelynek közvetlen környezete is teljesen megváltozott – idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzést, illetve május végén-június elején a torna további két meccsét játszották itt.

A Budapest Honvéd viszont ennek ellenére albérletben maradt, így két és fél évig az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedett. A 2021/22-es szezontól viszont újra Kispesten vívja hazai találkozóit, és jövő szombaton az OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Debreceni VSC-t fogadja.

Frissítés: jön a B csapat

A Honvéd előbb közleményben jelentette be, hogy sajnálattal értesültek a Villareal visszalépéséről, majd miután mindenképpen szerettek volna szombaton meccset rendezni, az este folyamán már arról számoltak be, hogy megállapodtak a spanyolokkal: a Villarreal B csapata lesz a Honvéd ellenfele.

Ezzel együtt a nézőknek visszatérítik a már megvásárolt jegyek árát, és szombaton a korábban meghirdetett programokkal várják szurkolóikat a Bozsik Arénába.

Kövess minket Facebookon is!