A Real Madridhoz igazolt Hanga Ádám

2021. július 23. – 19:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Real Madridban folytatja pályafutását Hanga Ádám, a magyar válogatott kosarasa – írja az MTI.

A Real Madrid honlapján számolt be pénteken arról, hogy két évre szerződtette a Barcelonát elhagyó magyar játékost. „Hálás vagyok a lehetőségért, amelyet kaptam, és nagyon várom már a szezonrajtot” – idézte a csapat honlapja a 32 éves Hangát.

„Örülök, hogy a spanyol ligában és az Euroligában játszhatok tovább, próbálom majd a maximumot adni emberként és profi kosarasként is. A Real egy győztes csapat, amely évek óta hihetetlen szinten teljesít, nagyon jól ismerem a játékosokat és a rendszert, amelyben játszanak. Bízom benne, hogy érvényesíteni tudom a képességeimet, és sokat tudok hozzátenni a csapat játékához. Az elmúlt években több poszton is szerepeltem, ami a hasznomra válhat, és mindig azt mondtam, hogy azon a poszton próbálok a legjobban teljesíteni, ahová az edzőm állított” – mondta Hanga, hozzátéve, négy trófeáért fog küzdeni a következő szezonban, és szeretne Euroligát is nyerni, amely még hiányzik a gyűjteményéből.

Hanga 2017-ben, a Baskoniától érkezett a Barcelonához, melyben 276 mérkőzést játszott. A Barcelona egy hete jelentette be a magyar kosaras távozását. Hanga a legutóbbi idényben spanyol bajnok és Király Kupa-győztes lett, az Euroligában pedig a döntőig jutott, ahol a török Anadolu Efes 86-81-re győzte le őket.