Ha valaki bűnt követ el a Fradi stadionjában, Kubatov pontosan tudni szeretné, hogy hívják és hol lakik az illető

2021. július 22. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„(…) a sportban nem számít, milyen a bőrszíned, a származásod, a vallásod és az sem, hogy szegény vagy gazdag vagy-e” – fogalmazott Kubatov Gábor az Antiszemitizmus Ellen Küzdő Globális Fórumon Jeruzsálemben a Nemzeti Sport tudósítása szerint.

„Ki kell hangsúlyoznom, hogy ez a téma a szívügyem” – mondta a antiszemitizmus elleni harcról a Fradi elnöke, aki történetesen a Fidesz pártigazgatója is egyúttal. Ezután részletesen beszélt arról, hogy az elmúlt tíz évben (mióta átvette a klub vezetését) milyen módon szorították vissza a szélsőséges szurkolói magatartást a Ferencváros stadionjában.

„Nálunk szabályok és következetesség van, a cselekedeteknek pedig következményei vannak”. Éppen ezért olyan szigorú intézkedéseket vezettek be a Groupama Arénában, amelyek Kubatov szerint példátlanok Európában.

„Ha itt valaki bűnt követ el, pontosan szeretném tudni, hogy hívják és hol lakik az illető, majd ezek után többet nem szeretném beengedni a stadionba”

– fogalmazott a Fradi elnöke, de azt is felidézte, hogy annak idején nem ment zökkenőmentesen a klubkártya és a vénaszkenneres beléptetés bevezetése. „Kívülről egyszerűnek tűnik, mert mindenhol így kéne ennek mennie, nekünk az ultráink három évig bojkottálták a csapatot.

Ezerötszáz drukker az én házam előtt is tüntetett, sőt a családomat is megfenyegették, de ez nem változtatta meg a véleményem, csak megerősített abban, hogy ezen az úton kell járnunk.”

Kubatov Gábor – Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala

Kubatov szerint az a legjobb kampány a kirekesztés ellen, ha olyan játékost igazolnak, aki szembemegy az előítéletekkel. Épp ezért dolgoztak azon, hogy egy izraeli válogatott játékost is a Fradiba csábítsanak, de ez nem jött össze. „Ha ma megkérdezzük a Fradi-szurkolókat, hogy ki a három legjobb játékosa a csapatnak, a legtöbben három színes bőrű futballistát mondanának. A mi klubunknál nem számít, hogy színes bőrű vagy fehér” – hozott egy másik példát.

A ferencvárosi klub vezetője arról is beszélt, hogy a stadionfejlesztéssel szerinte sokat változott a szurkolói kultúra itthon. „Magyarországon állami program segítségével az összes első és másodosztályú csapat stadionja megújult.

Nekem meggyőződésem, hogy magasabb színvonalú környezetben máshogy viselkednek az emberek.”

Míg a régi stadionokba alig mentek nők és gyerekek, a Ferencvárosnál most húsz százalék az arányuk, ami Kubatov szerint azért is fontos, mert így a későbbi Fradi-generáció biztosítva van.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!