Rasszista beszólás miatt vonult le a pályáról a német olimpiai futballcsapat

2021. július 17. – 17:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A német olimpiai futballválogatott levonult a pályáról a Honduras elleni felkészülési mérkőzésen, mert a német csapat védője, Jordan Torunarigha szerint az egyik hondurasi játékos rasszista megjegyzést tett rá.

A tokiói olimpia férfi futballtornája július 21-én kezdődik, ami előtt a német és a hondurasi csapat még egy utolsó felkészülési meccset játszott szombaton Vakajamában. Öt perccel a meccs vége előtt, 1-1-es állásnál a Hertha Berlin játékosa, Jordan Torunarigha levonult a pályáról, mert szerinte rasszista inzultus érte. Torunarighát aztán az egész német csapat követte, így a meccs félbeszakadt.

„Ha valamelyik játékosunkat rasszista sértés éri, akkor nem játszunk tovább. Függetlenül attól, hogy az első vagy a 90. percben történik, a rasszizmusnak nincs helye a futballban. Ezt a bírónak is elmondtuk. Miután a helyzet megnyugodott, a hondurasi csapat odajött a kispadunkhoz, és bocsánatot kért. Ezzel lezártuk a dolgot, nem teszünk további lépéseket” – mondta a német csapat edzője, Stefan Kuntz. A német szövetség közleménye nem nevezi meg, hogy ki sértette meg a játékosukat.

A Hondurasi Labdarúgó-szövetség a Twitterén azt írta, hogy a helyzet egy „pályán történt félreértés” miatt alakult ki.

A német válogatott július 22-én kezdi az olimpiát, az első ellenfelük a címvédő brazilok lesznek a D csoportban. Ez a meccs a riói olimpiai döntőjének visszavágója lesz, 2016-ban a házigazdák tizenegyesrúgásokkal győzték le a németeket a fináléban. A hondurasi válogatott szintén július 22-én, Románia ellen kezdi el a férfi focitornát a tokiói olimpián. (via AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!