Fegyelmi eljárást kezdeményezett a szegedi kézicsapat Nagy László ellen

2021. július 13. – 14:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlanul kemény hangú közleményt adott ki a Pick Szeged kézilabda csapata a múlt héten, amiben a veszprémi sportigazgató Nagy László viselkedését taglalják.

A bajnoki aranyérmes Szeged azt állította, hogy a döntő előtt egy nappal megkereste Bodó Richárdot a nagy rivális Veszprém – ajánlattételről nem esett szó –, az átlövő azonban elhárította az érdeklődést. Később kiderült, Nagy küldött üzenetet a válogatott játékosnak.

A klub hat napja azt írta, hogy az írással lezártnak tekintik az ügyet, a 24.hu azonban úgy értesült, hogy ez nem így van, mert a szegediek megkeresték a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fegyelmi bizottságát, és hivatalos eljárást kezdeményeztek. A Pick Szeged úgy indokolta meg az eljárást, hogy nem a médián keresztül szeretne üzengetni, hanem hivatalos mederben szeretnék tisztázni az ügyet.

Mivel Nagy a hazai szövetség alelnöke is egyben, az MKSZ-nek saját tisztviselője ellen kell a vizsgálatot lefolytatnia. A szegediek úgy vélik, hogy Nagy megsértette az etikai kódexet, mert Bodónak még 2022 nyaráig szól a szerződése, és egyébként is az időzítéssel volt elsősorban problémája a klubnak.

A 209-szeres válogatott, pályafutását 2019-ben befejező, a válogatott szakmai stábjában is szereplő Nagy a közlemény óta nem cáfolta a szegediek állításait, ha máskor nem, a fegyelmi bizottság előtt megteheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!