Pick Szeged: Nagy László láthatóan nem tudta még feldolgozni az alelnökségével járó felelősséget

2021. július 7. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan közleményt adott ki a magyar kézilabda bajnokságban aranyérmes Pick Szeged. A közleménnyel az ügyet akarják lezárni, viszont az esetnek még várhatóan folytatása lesz.

Az ügy: a szegedi elnök, dr. Szűcs Ernő arra utalt egy interjúban, hogy a klub válogatott átlövője, Bodó Richárd a bajnoki döntő két mérkőzése között megkeresést kapott. Nem ajánlatot, de azt is nehezen emésztették meg, hogy egyáltalán megkeresést kapott. A Szeged amúgy előbb szerdán hazai pályán, majd szombaton idegenben is nyert a Veszprémmel szemben, így lett bajnok.

A Pick vezetője, Szűcs Ernő nem nevezte meg, ki írt Bodónak, de mint később kiderült, Nagy László volt az. Aki amellett, hogy a Veszprém sportigazgatója, a hazai szövetség (MKSZ) szakmai alelnöke és a válogatott szakmai stábjának is a tagja.

„Az, hogy Szűcs Ernő Péter nagyon rossz emberként akart feltüntetni, az számomra minősíthetetlen. Nem tudom, hogy mi volt az oka, hogy amikor felhívtam, akkor kinyomott, és utána nem volt ideje, vagy nem is akart visszahívni. Ez semmiképpen sem fedi a valóságot” – mondta erről a kérdésről Nagy a VAKSZ magazinnak hétfő este.

A Szeged nem késlekedett sokáig, szerdán délben közleményt adtak ki, mert szeretnék tisztázni az esetet. Azt állítják, van bizonyítékuk arról, hogy Nagy üzenetet küldött Bodónak, aki akkor nem kívánt vele beszélni.

Cáfolták azt is, hogy Szűcs kinyomta a telefont, amikor Nagy a kérdést rendezendő felhívta őt. A Bodót képviselő menedzseriroda megerősítette a szegedi klubnak, hogy a veszprémi kézilabdacsapat részéről érdeklődés érkezett feléjük Bodó Richárd veszprémi átigazolásáról, akár úgy, hogy a szerződéséből kivásárolják. A menedzserek arról tájékoztatták Nagy Lászlót, hogy erre nincs lehetőség. (Bodót még 2022-ig köti szerződés a csapathoz.)

„A magyar kézilabdázás múltjához és jelenéhez méltatlan esetről kell beszámolnunk, de fontosnak tartjuk, hogy hitelességünket ismét igazoljuk, hiszen ebben az ügyben nem nekünk kellett volna magyarázatot adnunk, közleményt kiadni. Nagy László a magyar férfi kézilabdázás emblematikus figurája, aki láthatóan nem tudta még feldolgozni az MKSZ alelnökségével járó felelősséget”

– írták a szegediek a közleményben.

Nagy László egyelőre még nem reagált erre. Az biztos, hogy a Veszprém megvált a montenegrói Vuko Borozantól és a világbajnok dán Nikolaj Markussentől is, így a balátlövő posztján nem állnak a legjobban. A következő szezonban Momir Ilic lesz a csapat edzője, Gulyás Péter a segítője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!