Az olimpiára készülő amerikai kosarasokat most az ausztrálok verték meg

2021. július 13. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpiára készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott második barátságos mérkőzését is elveszítette, ezúttal az Ausztráliától kapott ki 91-83-ra Las Vegasban – írta az MTI.

Az NBA-sztárokkal teletűzdelt csapat szombaton a nigériaiaktól szenvedett vereséget, a mostani kudarc pedig azért különleges, mert 1992 óta, amióta az észak-amerikai profiliga legjobbjai alkotják a nemzeti csapatot, harmadik alkalommal maradt alul két egymást követő összecsapáson. 2002-ben a világbajnokságon Jugoszlávia és Spanyolország, 2019-ben pedig Franciaország és Szerbia együttesétől kapott ki egymás után a korábban Dream Teamnek nevezett együttes.

Az amerikaiak a következő kezdőötöst küldték ki a pályára:

  • Bradley Beal (Washington Wizard) Kevin Durant (Brooklyn Nets) Jerami Grant (Detroit Pistons), Draymond Green (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland)

A félidőben még vezettek az amerikaiak (46-37), a harmadik negyedet azonban elbukták 32-18-ra, akkor fordították meg a meccset az ausztrálok, és a befejező negyedben is jobbak voltak, azt 22-19-re nyerték meg. A meccs jegyzőkönyve megmutatta, hogy az ausztrálok kevesebb kísérletből dobtak több pontot. 92 dobás kellett nekik a 91 ponthoz, míg az USA 101 kísérletből jutott el 83 pontig.

Az ausztrálok legjobbja a megnyitó ünnepségen zászlóvivő Patty Mills volt 22 ponttal, aki a San Antonio Spurs játékosa. Az amerikaiaknál Damian Lillard is 22 pontot szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!