WTCR: pocsék hétvége a magyaroknak Spanyolországban

2021. július 11. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon rossz hétvégét fogtak ki a túraautó-világkupa (WTCR) magyar indulói a szezon harmadik versenyhétvégéjén, Spanyolországban, Tassi Attilának, Michelisz Norbertnek és Boldizs Bencének ugyanis a két vasárnapi futamon összesen két pontszerző helyet sikerült összehoznia. Az első, fordított rajtrácsos futamon Michelisz Norbert a hetedik lett, a második, főfutamon Tassi Attila az utolsó pontszerző helyet elcsípve lett 15.

Micheliszt, aki a második futamon a 4. helyről rajtolhatott, technikai probléma hátráltatta, a kocsiban tapasztalt túlzott vibráció miatt előbb a negyedik helyről a hetedikig csúszott vissza, majd egy jobb első defekt miatt az utolsó körben kénytelen volt feladni a futamot, erős pontszerző pozícióból.

A kiesése egy pontot ért az így a 15. helyre kerülő Tassinak. A spanyol forduló előtt a bajnoki összetettben dobogós Tassi fő gondja ugyanaz volt, mint a Honda többi pilótájának, vagyis a legutóbbi, portugáliai futamok után kapott kiegyenlítő súlyok. Ezek miatt a Honda legjobbja a hétvégén egy 11. hely lett, ezt Esteban Guerrieri szállította.

A Cuprákkal versenyző Zengő Motorsportnak, és így Boldizs Bencének is nehéz hétvégéje volt, több technikai probléma hátráltatta őket, Boldizs a két futamból egyiken sem szerzett pontokat, de a csapattársainak sem ment sokkal jobban – kivéve Mikel Azconát, aki második helyezett lett a fordított rajtrácsos futamon, illetve 12. a főfutamon. Előbbi Jordi Gené a 14., utóbbin Rob Huff a 9. lett.

Michelisz Norbert egy defekt miatt maradt le a második pontszerzésről – Fotó: Xavi Bonilla / FIA WTCR / DPPI Media
Michelisz Norbert egy defekt miatt maradt le a második pontszerzésről – Fotó: Xavi Bonilla / FIA WTCR / DPPI Media

Ami a futamokat illeti, mindkettőn sima rajt-cél győzelem született. Az első futamot Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini húzta be, a másodikon Frédéric Vervisch nyert. A bajnoki pontversenyben jól állók közül Jean-Karl Vernay és Yann Ehrlacher is közepes hétvégét fogott ki, de így is el tudtak lépni az üldözőktől. Három forduló után Vernay 82 ponttal vezeti a bajnokságot, Ehrlacher 74-gyel követi, a harmadik helyen Yvan Muller jön 67 ponttal. Tassi 57 pontjával a 7. helyre csúszott vissza, Michelisz 40 ponttal a 14. a mezőnyben, Boldizs Bence a 22 pilóta közül a 20. helyen áll három ponttal.

Eredmények, WTCR, Spanyolország

Első, fordított rajtrácsos futam

  • 1. Gabriele Tarquini (Hyundai), 2. Mikel Azcona (Cupra), 3. Tom Coronel (Audi) ... 7. Michelisz Norbert (Hyundai) ... 16. Boldizs Bence (Cupra), ... 18. Tassi Attila (Honda)

Második, főfutam

  • 1. Frédéric Vervisch (Audi), 2. Thed Björk (Lynk & Co), 3. Gilles Magnus (Audi) ... 15. Tass Attila (Honda), 16. Boldizs Bence (Cupra) .... kiesett: Michelisz Norbert (Hyundai)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!