Néhány statisztika kezdésnek

2021. július 11. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az olasz válogatott 33 mérkőzés óta veretlen, legutóbb Portugália ellen kaptak ki 2018 szeptemberében. Az utolsó 3 mérkőzésükön kaptak 1-1 gólt, előtte 11 mérkőzés még gólt sem tudtak szerezni az ellenfelek ellenük.
  • Anglia 12 mérkőzés óta veretlen, 10-szer gólt sem kapott Gareth Southgate csapata.
  • A két csapat tétmérkőzésen utoljára 2014-ben, a brazíliai világbajnokság csoportkörében találkozott egymással, akkor Marchisio és Balotelli góljaira csak Sturridge tudott válaszolni, így az olaszok nyerték azt a mérkőzést. Az 1966-os vb-diadal óta Anglia mindösszesen egyszer győzte le Olaszországot egy barátságos mérkőzésen 2012-ben, Bernben. Az utolsó két összecsapásuk 1-1-es döntetlennel zárult.
  • Ez a végeredmény végeredmény most sem elképzelhetetlen, hiszen az idei torna kiesési szakaszában 7 összecsapás is a hosszabbításban vagy tizenegyespárbajban dőlt el.
A Henri Delaunay-trófea a Wembley-ben a döntő előtt – Fotó: Paul Ellis / Reuters
A Henri Delaunay-trófea a Wembley-ben a döntő előtt – Fotó: Paul Ellis / Reuters
  • OIaszország 1968-ban már ünnepelhetett egyszer Európa-bajnokságon, azóta két döntőjüket is elveszítették (2000-ben Franciaország ellen, 2012-ben Spanyolország ellen), Anglia először szerepel a fináléban. Az angolok a 13. nemzet, aki eléri az utolsó lépcsőfokot és az első új ország a döntőben 2004 óta, amikor Görögország jutott el idáig és nyerte meg a tornát.
  • Olaszország úgy jutott ki a 2020-as Európa-bajnokságra, hogy megnyerte mind a 10 találkozóját a selejtezőcsoportban. Anglia 7 győzelem mellett 1 vereséget gyűjtött Prágában. Harry Kane lett a selejtezősorozat gólkirálya, 12 találata mellé 5 gólpasszt is kiosztott.
  • Anglia még sohasem kapott ki nagy tornán (Európa-bajnokság, világbajnokság) a Wembleyben, 11 győzelem és 4 döntetlen a mérlegük (a rendes játékidőben).
    Az 51 összecsapásból 50 befejeződött az Európa-bajnokságon, eddig 140 gólt láthattunk, ami 2,8-as átlagot jelent mérkőzésenként.
  • Olaszország 12 gólt szerzett eddig a tornán, Anglia 10-szer volt eredményes. Roberto Mancini alakulata 108 helyzetet alakított ki eddig, melyből 30-szor a kaput is eltalálták, Sterlingék pedig összesen 58-szor kísérleteztek, 25-ször célba is ért a próbálkozásuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!