100 ezer forintos bírságot kapott két szurkoló, mert befutottak a pályára a Puskásban rendezett francia–portugál meccsen

2021. július 8. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyorsított eljárásban állították bíróság elég azt az iraki nőt és német férfit, akik az Eb egyik budapesti meccsén futottak be a pályára. A vádlottakat a bíróság 100-100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy-egy évre eltiltotta sportrendezvények látogatásától – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A közleményben arról írnak, hogy egy 34 éves iraki nő a június 23-án rendezett Franciaország–Portugália-mérkőzésen, a meccs lefújása után felállt a pályát és a nézőteret elválasztó korlátra, majd a biztonsági őr jelzése ellenére beugrott a pályára, ahonnan később kikísérték.

A mérkőzés végén egy német férfi szintén átlépett a korláton, és beszaladt a portugál csapathoz. Ebben egy önkéntes megpróbálta megakadályozni, de végül a csapat mellől kísérte le a pályáról a biztonsági szolgálat.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendbontás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította mindkét terheltet, és a bíróság a vádakkal egyezően bűnösnek mondta ki a terhelteket. Mindkét ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!