BL-selejtező: szenvedős kezdés után 3-0-s Fradi-siker a Pristina ellen

2021. július 6. – 20:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A futball-Eb-hez szokva nehezen dolgoztuk fel kedd délután, amikor a Ferencváros megkezdte a 2021–22-es Bajnokok Ligája-szezonját, hogy ez ugyanaz a sportág, mint amit az elmúlt hetekben láttunk Bakutól Londonig. Az a koszovói bajnok Pristina volt a Fradi ellenfele, amely a Transfermarkt.de szerint tizedannyit ér, mint a magyar csapat – 3,35 millió euró a 31,68 millió euróval szemben –, és amely San Marinó-i és andorrai ellenfelet győzött le az előselejtezőn.

A meccs esélyese a hazai pálya és nagy értékkülönbség miatt is a Fradi volt, de a koszovóiaktól annak a történelmi ténynek a fényében se nagyon kellett tartanunk, hogy utolsó nemzetközi kupameccsükön 2-0-ra kikaptak a gibraltári St. Josephstől. A Ferencváros viszont, amely kispadján első tétmeccsén ült az új osztrák vezetőedző, Peter Stöger, tavaly a csoportkörig jutott a Bajnokok Ligájában, többek között a Dinamo Zágráb és a Celtic kiverésével, igaz, ott már a Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev hármas ellen csak 1 pontot szerzett.

Az előzetes várakozásokhoz képest az első félidőben csalódást keltően gyenge volt a Fradi, a 6. percen a pristinai csapat már gólt is szerzett – igaz, John Otto lesről talált be. Előtte adódott a félidő legnagyobb helyzete is a 36. percben, amikor egy kiugratás után Dibuszra vezette a labdát, de hiába nyeste el a magyar kapus fölött, az mellément. Igaz, a játékot a Fradi irányította, és volt is nagy lehetősége – a 18. percben az ukrán Haratyin lőtt kapufát –, de a fölénye (64%-os labdabirtoklás, 4-0 a kaput eltaláló lövésekben) nem volt igazán átütő, a szívósan, agresszívan, sokszor durván védekező koszovóiakkal nem tudtak mit kezdeni a ferencvárosi támadók.

A második félidő is hasonlóan nyögvenyelős játékot hozott, de az idő múlásával egyre látványosabb volt a Fradi fölénye. A magyar csapat szerencséjére egy nagyon intenzív hétperces időszakban, a 71. és 78. perc között ez három gólt is hozott. Így Tokmac (70.), az első Fradi-meccsén játszó marokkói Ryan Mmaee (74.) és Blažić (78.) találataival a Ferencváros simán hozta a kötelezőt, miközben a második félidőben Dibusznak már védenivalója sem volt.

A meccs visszavágója jövő kedden este 8-kor lesz Pristinában, a mostani meccsen látottak alapján nem lehet kérdéses a Ferencváros továbbjutása a következő körbe. De az sem, hogy az a teljesítmény, amit most produkáltak a fradisták, nem lesz elég a tavalyihoz hasonló BL-menetelésre.

Jegyzőkönyv

Ferencváros–Pristina 3-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 8765 néző, játékvezető: David Munro (skót)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blažić, Dvali, Ćivić – Sigér, Tokmac, Haratyin (Vécsei, 89.) – Uzuni, Boli (Mmaee, 68.), Mak (Somália, 68.). Vezetőedző: Peter Stöger.

Prishtina: Nika – Krasniqi (Bardhoku, 80.), Zyba, Bekteshi, Mici – E. Krasniqi, Boshnjaku, Lilaj, Kryeziu – Hoti (Shabani, 80.), John (Tolaj, 81.). Vezetőedző: Zekirija Ramadani.

Gólszerzők: Nguen Tokmac (70.), Ryan Mmaee (74.) és Miha Blažić (78.)

Sárga lap: Mak (49.), Dibusz (49.), illetve Zyba (14.), Krasniqi (45+3.), Hoti (54.), Lilaj (88.), Mici (89.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!