Fucsovics Márton: Az első ponttól az utolsóig küzdeni fogok Djoković ellen

2021. július 5. – 20:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon akartam ezt a győzelmet, lassan lebontottam Rubljov ellenállását. Nem hiszem, hogy fejben erősödtem a tavaszi mérkőzéseinkhez képest, de ma én voltam jobb passzban. Nagyon nehéz őt megverni bárkinek, átkozottul jó játékos” – nyilatkozta Fucsovics Márton az MTI-nek, miután a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjében legyőzte az ötödik helyen kiemelt Andrej Rubljovot. A következő ellenfele a világelső Novak Djoković lesz a szerdai negyeddöntőben.

Fucsovics úgy érezte, ma jobb volt az orosz teniszezőnél és örül, ha ez kívülről is így látszott. A 6:0-ra megnyert negyedik játszmával kapcsolatban azt mondta, egészen irreális eredmény, amiről nem is akar beszélni. „Egyszer volt Budán kutyavásár” – mondta.

„Azt most még nem tudom eldönteni, ez volt-e pályafutásom legnagyobb győzelme, de hogy értékes, az biztos. Volt némi elszámolnivalónk Rubljovval. Az én taktikám érvényesült, a labdamenetekben nem adtam ingyen pontokat neki, talán ez volt a különbség. Nem tudom, kívülről hogy látszott, de én úgy éreztem, erősebb és elszántabb vagyok, egy kis szerencsével hamarabb is lezárhattam volna a meccset.

Hogy mit várok a negyeddöntőtől? Egy nagyon jó mérkőzést, hiszen Djoković és én is voltunk wimbledoni bajnokok! A viccet félretéve: bejutottam egy Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé, kiadom magamból a maximumot, és akkor nincs mitől tartanom, ugyanúgy küzdeni fogok az első ponttól az utolsóig, ahogyan Rubljov ellen”

– mondta Fucsovics a Nemzeti Sportnak, utalva arra, hogy 2010-ben a juniorok között megnyerte a wimbledoni tornát.

Fucsovics Márton – Fotó: Peter Nicholls / Reuters
Fucsovics Márton – Fotó: Peter Nicholls / Reuters

A füves pályáról azt mondta, hogy szeret és tud is ezen a borításon játszani, számított rá, hogy egyszer majd itt is „elsül” a keze. Fucsovics azt mondta, Djoković ellen próbálja majd a legjobbját nyújtani, és ha ez sikerül, akkor nyerni fog három szettben. „Valami azért simán közbejöhet, például, hogy ő is a legjobbját nyújtja. Akkor viszont nem tudom mi lesz” – jegyezte meg tréfásan Fucsovics.

Wimbledonban legutóbb – még 1948-ban – Asbóth József jutott el magyarként a negyeddöntőig. Az egykori teniszező családja is gratulált Fucsovicsnak, családjának, edzői csapatának, és mindazoknak, akik az útját egyengették és sikereit megalapozták.

„Fantasztikus eredménynek lehettünk tanúi a tenisz szentélyében, ahol Marci egyszer már bizonyította, hogy kivételes tudású játékos. Akkor a juniorok között hódította el a győztesnek járó trófeát, most három mérkőzésnyire került attól, hogy ugyanezt tegye a felnőtt mezőnyben” – áll a közleményben, amely emlékeztet rá: Fucsovics Asbóth és Kehrling Béla (1929) után a harmadik magyar férfi játékos, aki negyeddöntőbe jutott Wimbledonban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!