Osztrák időmérő: egy Williams lett a sztár, Verstappen nyert, Hamilton csak a 4.

2021. július 3. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egy héttel korábbi Stájer Nagydíjhoz hasonlóan az Osztrák Nagydíj időmérőjét is Max Verstappen nyerte, ezúttal viszont a mclarenes Lando Norris indulhat majd mellőle, a két Mercedes csak a 4-5. helyeket szerezte meg a futamra. George Russell csodát tett a Williamsszel, 9. lett az időmérőn.

Fernando Alonso (Alpine) és George Russell (Williams) volt az időmérő első szakaszának sztárja, előbbi Max Verstappen és Lando Norris mögött a harmadik helyen jutott tovább, miközben csapattársa, Esteban Oconnak a legjobb 15 közé sem sikerült kerülnie, míg Russell továbbra is csodát tudott tenni a Williamsszel, amit bevitt az időmérő második harmadába. Egy hete 8 ezredmásodperccel maradt el attól, hogy a top 10-en belülről indulhasson, de végül motorhiba miatt lemaradt a pontszerzésről a Stájer Nagydíjon.

Ezúttal viszont nem volt dráma Russellnek, legalábbis az időmérőn nem, bár sikerült szorosabbá tennie a dolgot, mint egy hete: ezúttal 6 ezreden múlt, hogy bejusson a mezőny egyik leglassabb autójával, a Williamsszel a legjobb 10-be, mindkét Ferrarit, egy McLarent, illetve a kétszeres világbajnok Alonsót előzve. Alonsót feltartotta egyébként az épp szombaton 34 éves Sebastian Vettel, az esetet az időmérő után vizsgálják, egy esetleges rajtbüntetés esetén módosulhat tehát a sorrend, akár Russell javára.

A többiek persze folytatták a versengést, de Verstappen dominanciája maradt az időmérő legfontosabb, utolsó harmadában is. Az első mért kör után bő 2 tizedmásodperces előnnyel vezetett, de nem az egyik Mercedes, hanem Lando Norris McLarenje előtt, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csak mögötte jöttek a 3-4. helyen.

A 2021-es Osztrák Nagydíj időmérőjének győztese, Max Vertsappen – Fotó: Christian Bruna / Reuters
A 2021-es Osztrák Nagydíj időmérőjének győztese, Max Vertsappen – Fotó: Christian Bruna / Reuters

A sorrend annyiban módosult a végére, hogy Verstappen és Norris mögé, a két Mercedes elé még Sergio Pérez is bejött, erősítve a Red Bull, gyengítve a Mercedes helyzetét, amely vasárnap még jobban leszakadhat a világbajnoki pontversenyben. Norris a második időmérős helyével pályafutása során először indulhat az első sorból, hátrébb pedig Russell tovább folytatta a remeklést, hiszen Lance Strollt előzve a kilencedik lett, ami Vettel várható büntetésével a nyolcadik rajthellyé változhat a futamra. Vettel később 3 rajthelyes büntetést kapott a feltartás miatt, így mögötte hárman is nyertek egy-egy helyet a futamra.

Verstappen ezzel sorban a harmadik futamon nyerte az időmérőt Hamilton előtt, utoljára Azerbajdzsánban volt előrébb Hamilton, de akkor meg Charles Leclerc nyerte az időmérőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!