Utálták a budapesti szállásukat Pogbáék, nem volt elég fényűző nekik

2021. július 01. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A francia válogatott toronymagas esélyesként érkezett az idei Eb-re, ehhez képest Didier Deschamps csapata már a nyolcaddöntőben elvérzett, Svájc ellen estek ki büntetőpárbajt követően. Az Athletic hosszú cikkben foglalkozott a francia válogatott kiesésének körülményeivel és lehetséges okaival. Már a közvetítésben is lehetett látni, hogy Adrien Rabiot anyja, Veronique dühösen magyaráz valamit Kylian Mbappé apjának a lelátón. A hírek szerint Rabiot anyja arrogánsnak nevezte a PSG csatárát a kihagyott tizenegyes miatt, ami a franciák kiesését jelentette.

Itt még nincs vége a történetnek, Rabiot anyja Paul Pogba családjával is összeveszett, a Manchester United játékosát hibáztatta, amiért az utolsó percekben egyenlíteni tudtak a svájciak, hosszabbításra mentve a meccset. Más jelek is utaltak arra, hogy nem igazán volt egységes a csapat, megosztottak voltak a játékosok, például csak páran kaptak kimenőt a szünnapokon.

A cikk szerint a franciáknak a budapesti szállásukkal is bajuk volt. A játékosok a Marriott Hotelben szálltak meg, de nem érezték jól magukat a helyen. Nem találták elég fényűzőnek a hotelt, nem tetszett nekik, hogy a belvárosban laknak. Hiányolták, hogy a tetőteraszon töltött estét leszámítva sehol nem tudtak együtt pihenni. Volt, aki panaszkodott, hogy nem lehetett eléggé tágra nyitni a szobák ablakait. A L’Equipe szerint Pogba volt az, aki egyenesen megmondta Deschamps-nak, hogy utálják a szállást, és ahogy lehet, ott akarják hagyni. Eredetileg úgy volt, hogy a magyarok elleni csoportmeccs után Gárdonyba teszik át a főhadiszállásukat, de végül maradtak Budapesten a portugálok elleni meccsre is.

Az Eb-kudarc ellenére Deschamps marad a francia válogatott szövetségi kapitánya. A játékosként 103-szoros válogatott, világ- és Európa-bajnok Deschamps 2012 óta dolgozik szövetségi kapitányként, a 2022-es katari vb végéig szól a szerződése. Ha Deschamps mégis a távozás mellett dönt, akkor a sajtóhírek szerint Zinédine Zidane a legesélyesebb jelölt a szövetségi kapitányi posztra.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass