Csak a finn és a szlovák támadósor silányabb az angolnál

2021. június 29. – 17:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Anglia tavaly november óta nem talált legyőzőre, az azóta lejátszott 9 mérkőzéséből 8-at megnyert, 1-szer döntetlent játszott (itt a tornán Skócia ellen), és 8-szor még gólt sem kapott.
  • A két csapat tétmérkőzésen legutóbb 2010-ben, Dél-Afrikában találkozott, a világbajnoki negyeddöntőt Németország nyerte 4-1-re, az idei kerettag Thomas Müller két gólt is szerzett a második félidőben.
  • 2017-ben két barátságos mérkőzést is játszottak a csapatok egymás ellen, tavasszal Dortmundban a németek nyertek 1-0-ra Podolski találatával, ősszel a Wembley-ben 0-0-ra végződött az összecsapás. Ez volt a két válogatott legutóbbi találkozója.
  • Összesen 32-szer játszottak egymással a csapatok, a teljesítmény nem is lehetne kiegyenlítettebb: 13-13 győzelem mellett 6 döntetlen született, Anglia eddig 51, Németország 42 gólt szerzett.
  • Németország mindhárom csoportmeccsén dominált, többet birtokolta a labdát (átlagban 61%), több helyzetet is alakított ki ellenfeleinél, összesen 39-et, így csalódást jelentett a szerzett 4 pont és a Magyarország elleni, 84. percben bebiztosított továbbjutás. Az eddig kapott 5 gól pedig nem túl hízelgő Joachim Löw csapatának védekezésére nézve.
  • Anglia is többet tartotta magánál a labdát ellenfeleinél, viszont a 22 kísérlet, az 5 kaput eltaláló lövés, a szerzett 2 gól még akkor is nagyon kevés Gareth Southgate csapatától, ha mellette egy gólt sem kaptak és 7 pontot gyűjtöttek. Az 5 kapura tartó lövésnél csak Finnország és Szlovákia produkált silányabb statisztikát a csoportküzdelmek alatt.
  • Ez Anglia 10. Eb-részvétele, 1968-ban bronzérmet szereztek, és 1996-ban is elérték az elődöntőt. Németország 13. Európa-bajnokságán van ott sorozatban, 1972-ben, 1980-ban és 1996-ban meg is nyerték a tornát, ezzel Spanyolországgal karöltve a legtöbbször emelhették fel a Henri Delaunay-trófeát. Ezen túl 3-szor jutottak még el a döntőben, de vesztesen kellett távozniuk. A legutóbbi tornán, 2016-ban is eljutottak az elődöntőig, akkor Franciaország állta útjukat, 2-0-ra kaptak ki Didier Deschamps csapatától.
  • Harry Kane volt az Eb-selejtezők gólkirálya 12 találatával, minden mérkőzésen legalább 1 gólt szerzett, és mellette kiosztott 5 gólpasszt is, de ezen a tornán eddig nem volt eredményes. Raheem Sterling is remek mutatókkal zárt, Anglia 37 találatából 15-ben is szerepet vállalt, 8 gólja mellett 7 assziszt is szerepelt a lőlapján, ő pedig már ezen az Eb-n is betalált.
  • Anglia sohasem veszített még a rendes játékidőben mérkőzést a Wembley-ben sem Eb-n, sem vb-n. Németország viszont sohasem veszített még a legjobb 16 között nagy tornán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!