A spanyolok egy jó félidőt tudnak felmutatni eddig

2021. június 28. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva
  • Spanyolország rendkívüli dominanciával kezdte az Európa-bajnokságot, átlagban 69%-ban volt náluk a labda, 15 helyzetet alakítottak ki mérkőzésenként, melyekből közel 7 kaput is talált a találkozókon. A mezőnyfölény és a számos lehetőség azonban gólokban nem mutatkozott meg 5 félidőn keresztül, aztán a Szlovákia elleni utolsó összecsapás második félidejében kinyílt a gólzsák.
  • Spanyolország az elmúlt 27 mérkőzéséből mindösszesen egyszer kapott ki (Ukrajna ellen tavaly októberben), azóta már újra 11 meccses veretlenségi sorozatnál tartanak.
  • Horvátország az elmúlt 12 mérkőzéséből viszont csak hármat nyert meg, Ciprus, Málta és Skócia ellen sikerült ez, hatszor pedig vesztesen hagyhatta el a pályát.
  • 2018-ban, a Nemzetek Ligája csoportkörében találkozott egymással a két csapat, Elchében 6-0-ra ütötték ki a spanyol házigazdák Zlatko Dalić csapatát, hazai pályán viszont 3-2-re nyertek a horvátok.
  • A 2016-os és a 2012-es Európa-bajnokságon is találkozott a két csapat egymással, Franciaországban Horvátország nyert, Lengyelországban pedig a spanyolok.
  • Horvátország 2016-ban ebben a körben, a legjobb 16 között búcsúzott, a későbbi győztes Portugália 0-0-s döntetlen után, a hosszabbításban ejtette ki őket. A spanyoloknak is a nyolcaddöntőig tartott a franciaországi torna, ők Olaszország ellen estek ki.
  • Horvátország sorozatban ötödször, Spanyolország hetedszer szerepel Európa-bajnokságon. A spanyolok 1964-ben, 2008-ban és 2012-ben meg is nyerték a tornát, ezzel Németországgal holtversenyben a legtöbbször emelhették magasba a Henri Delaunay-trófeát.
  • Spanyolország remek teljesítménnyel, veretlenül jutott ki a tornára, 10 selejtezőjükből nyolcat megnyertek, kétszer döntetlent játszottak. A kvalifikáció alatt övék volt a legtöbb lövés (227), ők birtokolták a legtöbbet a labdát átlagban (70%) és a passzhatékonyságuk is figyelemre méltó, 91%-os volt, ami ugyancsak a legjobb mutató a többi válogatotthoz mérten.
  • Luis Enrique az egyetlen szakvezető az Európa-bajnokságon, aki nem nevezett 26 játékost a keretébe, nem használta ki az összes megadott kvótát. A 24 labdarúgó beválogatásának azért is volt nagyobb visszhangja, mert egyetlen Real Madrid játékos sem került a legjobbak közé, Sergio Ramos, a válogatott csapatkapitánya is kimaradt, pedig a 10 selejtező mérkőzésen 9-szer is kezdőként lépett pályára és védőként 4 góllal segítette hazájának kijutását a kontinensviadalra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!