Dupla magyar WTCR-dobogó: Tassi nyert, Michelisz a harmadik

2021. június 27. – 17:11

frissítve

Dupla magyar WTCR-dobogó: Tassi nyert, Michelisz a harmadik
Tassi Attila (középen) és Michelisz Norbert (j) a dobogón portugáliai WTCR-hétvégén – Fotó: Xavi Bonilla / FIA WTCR / DPPI Media

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar szempontból igencsak felemás volt a túraautó-világkupa (WTCR) idei második versenyhétvégéje, amit Portugáliában rendeztek, az első futamon ugyanis az erős pontszerzésre készülő Michelisz Norbert egyetlen kanyarig jutott csak, Tassi Attila pedig a hetedik helyen zárt, ugyanakkor a második futamon Tassi megszerezte első győzelmét a WTCR-ben, Michelisz pedig felfért mellé a dobogóra egy harmadik hellyel.

Az első, fordított rajtrácsos futam a rajtnál kavarodott meg nagyon, Micheliszt a bajnoki címre hajtó, az első hétvége után kifejezetten jól álló Néstor Girolami lökte bele a versenytársakba, nagyjából úgy, mintha egy búcsúban felállított dodzsemben lennének. Michelisznek ezzel az első kanyarban véget ért a futam – később visszatért még, hogy ellenőrizze, minden rendben az autóval, de a versenybe már nem tudott beleszólni –, de vele együtt Girolami, illetve a bajnoki pontversenyt vezető márkatársa, Jean-Karl Vernay is kizúgott.

A futamot végül a Lynk & Co uralta hármas győzelmet aratva (Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Santiago Urrutia sorrendben), Tassi a hetedik helyen ért be, a Zengő Motorsport pedig szépen termelte a pontokat a hatodik Mikel Azcona, a 10. Rob Huff és a 14. Jordi Gené eredményeinek köszönhetően.

A második futamon viszont két magyarnak is lehetett örülni, igaz, Tassi ünneplése nem volt felhőtlen. A rajt után gyorsan Tassi csapattársa, Tiago Monteiro, illetve maga Tassi állt az élre, és nagyon úgy festett, hogy simán végig is tudnak menni, hogy kettős győzelmet gyűjtsenek be a Hondának, amikor váratlanul valami felmondta a szolgálatot Monteiro autójában, és elengedett a motorháztető jobb első rögzítése.

A versenybírók egyből kiintették a hazai pályán versenyző pilótát az autó veszélyessége miatt, ezzel Monteiro otthon bukott el egy futamgyőzelmet. Az első helyet így Tassi örökölte meg, és bár három Hyundai is szorongatta a leintésig, megőrizte a vezetést, begyűjtve az első WTCR-futamgyőzelmét.

Mögötte Vernay lett a második, Michelisz Norbert pedig a harmadik.

Michelisz Norbert a WTCR portugáliai versenyhétvégéjén – Fotó: Paulo Maria / FIA WTCR / DPPI Media
Michelisz Norbert a WTCR portugáliai versenyhétvégéjén – Fotó: Paulo Maria / FIA WTCR / DPPI Media

Két versenyhétvége után Vernay 61 ponttal vezeti a bajnoki pontversenyt, a második helyen a négyszeres világbajnok Yvan Muller, márkatársa, Santiago Urrutia, illetve Tassi egyaránt 56 ponttal áll holtversenyben. Michelisz 28. ponttal a 9. helyen jön, Boldizs Bence a 19. helyen áll a 22 fős mezőnyben.

Összességében jó döntés volt a WTCR szervezőitől, hogy Vila Real városi pályája helyett a dimbes-dombos Estoril versenypályára vitték át a portugál futamot, így ugyanis előzés és verseny is volt bőven a két futamon.

WTCR, Portugália, Estoril

  • Fordított rajtrácsos futam: 1. Yann Ehrlacher (Lynk & Co), 2. Yvan Muller (Lynk & Co), 3. Santiago Urrutia (Lynk & Co), ... 7. Tassi Attila (Honda), ... 18. Boldizs Bence (Cupra), .... Michelisz Norbert kiesett
  • Főfutam: 1. Tassi Attila (Honda), 2. Jean-Karl Vernay (Hyundai), 3. Michelisz Norbert (Hyundai), ... 19. Boldizs Bence (Cupra)

A WTCR-szezon július 10-11-én Spanyolországban folytatódik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!