Otthagyta a riportert Bale, amikor a jövőjéről kérdezték

2021. június 27. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

4-0-s vereséggel búcsúzott az idei Eb-től Wales válogatottja. A dánok elleni kiütéses vereség után a csapatkapitányt, Gareth Bale-t kérdezték. Bale egész sokáig állta a sarat, azonban a riporter utolsó kérdésére már nem adott választ, helyette otthagyta az egész interjút.

Bale-t ugyanis arról kérdezték, hogy ez volt-e az utolsó mérkőzése a válogatott színeiben. A 96-szoros válogatott Bale egyértelműen a legjobb walesi játékos Ryan Giggs óta, és még csak 31 éves, tehát a 2022-es vébé mellett akár még a következő Eb-n is pályára léphet, ha kondiban marad. Ezért talán egy kissé provokatívnak is tűnhetett az újságíró kérdése.

Később Bale a Skynak már kitért erre a kérdésre is. Itt elmondta, hogy egészen addig játszik a walesi válogatottban, amíg vissza nem vonul a futballtól.

Az emberek gyakran tesznek fel nekem hülye kérdéseket, pedig egyértelmű, hogy imádok a válogatottban játszani.

Hozzátette, hogy szerinte ki tudnak jutni majd a 2022-es katari vébére annak ellenére, hogy 9 éve nem kaptak ki annyira, mint most legutóbb Dániától. Bale-t egyébként megvédte a szövetségi kapitány is, aki szerint tapintatlan volt a BBC riportere azzal, hogy egy fájó vereség után is a jövőjéről kérdezgették a pálya szélén.

A kérdés olyan szempontból érthető volt, hogy maga Bale jelentette be a torna előtt, hogy döntött a jövőjéről, de csak az Eb után jelenti be. Az idényt Bale kölcsönben a Tottenhamben töltötte, ahol végül mindössze egy csalódást keltő 7. helyezés jött össze, és a walesi sztárjátékosnak sem volt túl jó szezonja. Spanyol lapértesülések szerint Bale azt tervezi, hogy a következő szezon a Real Madridban kezdi meg, ahol kitölti a szerződését, majd annak lejárta után visszavonul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!