3,5 milliárd forintot keresett az MLSZ az Eb-vel

2021. június 27. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 3,5 milliárd forintot keresett az MLSZ az idei Európa-bajnokságnak köszönhetően, írja a Nemzeti Sport. A pénz komoly részét azért kapta a szövetség, mert a válogatott kijutott az Eb-re, de jól fizetett a németek és a franciák elleni döntetlen is, amiért egymillió euró járt még pluszban. Ha továbbjutott volna a magyar csapat, azért még plusz másfél millió euró járt volna.

Eredetileg ennél nagyobb összegeket tervezett az UEFA, azonban a pandémiás időszak miatt valamivel kevesebb összeg járt az Eb-n minden sikerért, és egyedül a kijutásért járt több pénz (9,25 millió euró), a többiért ugyanannyit kaptak a futballszövetségek, mint 2016-ban. Akkor kifejezetten jól szerepelt a csapat, még a csoportból is továbbjutottunk, amiért 3,5 millió euró járt. Idén ez az összes „csak” egymillió a két döntetlen miatt.

Az MLSZ-nek befolyó sikerdíj 30 százaléka a játékosokat, a 15 százaléka pedig Marco Rossi szakmai stábját illeti. Vagyis körülbelül 105 milliót osztanak ki a 26 fős keret között, 53 milliót a stábban, a maradék 193 millió pedig megy az MLSZ-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!