Eriksen meglátogatta a dán válogatottat, nagy hatást tett a társaira

2021. június 26. – 09:59

Eriksen meglátogatta a dán válogatottat, nagy hatást tett a társaira
A belgák elleni meccs előtt Eriksen kórházban volt, de a meze ott volt a pályán – Fotó: Hannah McKay/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az első nyolcaddöntőt szombat délután 18 órától Dánia játssza Wales ellen. A dán csapat két vereséggel kezdte a tornát, de az oroszok elleni 4-1-es siker azt jelentette, hogy a második helyen jutottak tovább a csoportjukból.

A dánok kapusa, Kasper Schmeichel arról beszélt a CNN-nek, miután kiengedték a kórházból a 29 éves Christian Eriksent, meglátogatta a csapatot, és érzelmileg nekik ez rendkívül fontos volt.

„Láttuk, hogy jól van, nagyon jó volt látni őt. Ez a látogatás segít kitörölni azt a rossz emléket, ami sokunkban az utolsó kép maradt róla, hogy összeesik a pályán, és az életéért küzdenek a pályán.”

Két hete szombaton sokkoló jeleneteket láthattunk a koppenhágai stadionban, amikor az Inter futballistája, Eriksen elterült a gyepen, és újra kellett éleszteni. Az állapotát stabilizálták, és pár nap múltán elhagyhatta a kórházat.

A dánok Amszterdamban játsszák a nyolcaddöntőt, abban a városban, ahol Eriksen első profi szerződését kapta még 16 évesen, és ahol az első sikereit elérte. Az Ajax valamint a dán futball között egyébként is erős a kapocs, a dán kapitány szerint nekik ez segítség lehet ezen az összecsapáson.

„Ha van olyan klub, amely Dánián kívül sokat jelent a dán futballnak, sokat tett a Dániáért a játékosok folyamatos fejlesztésével, akkor az éppen az Ajax. Három játékos van a keretben, aki kapcsolatban állt az Ajaxszal. És ne feledjük, Christian régi otthonában játszunk” – idézte a Guardian a kapitány, Kasper Hjulmandot. A szakember szerint három érzelmileg megismételhetetlen meccsen estek át a Parken Stadionban.

5 ezer szurkoló utazhat majd át Hollandiába, 12 órára beengedik őket az országba, míg Walest nem tartják biztonságosnak a holland hatóságok, nekik megtiltották a beutazást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!