Sétányt neveztek el Benedek Tiborról Olaszországban

2021. június 25. – 19:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sétányt, pontosabban egy scalinatát, vagyis lépcsősoros sétányt neveztek el Benedek Tiborról az olaszországi Reccóban – írja a magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalán.

A posztból kiderült, hogy az egy éve elhunyt sportoló szorosan kötődött a Pro Recco csapatához, csapatkapitányként vezette sokszor sikerre az olasz csapatot, ahogy a magyar válogatottat is. A Recco vízilabdacsapat oldalán felejthetetlen bajnoknak nevezték Benedeket, akit 2020-ban a XXI. század legjobb vízilabdázójának választottak. Az ünnepségen sok protokollvendég mellett jelen volt Epres Panni, Benedek Tibor özvegye.

„Elmondhatjuk, hogy Tibor halála után előbb neveztek el róla közterületet Olaszországban, mint nálunk”

– zárult a poszt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass