Nem sok ember kedvéért áll le percekre egy Eb-meccs

2021. június 22. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Macedónia nulla ponttal esett ki hétfőn a foci Eb-ről, és a hollandok elleni meccsük más miatt is fájdalmas lehetett nekik, ugyanis a találkozó egyben a 122 válogatott meccsén 38 gólt szerző, 37 éves, országában élő legendának számító Goran Pandev búcsúmeccse is volt, akitől igen látványosan köszöntek el a csapatok.

A 68. percben hívta le Pandevet a szövetségi kapitány, aki a macedón játékosok sorfala között jött le a pályáról. A holland nézők is vastapssal jutalmazták a 2001 óta a válogatottban játszó támadót. A stadion még percekig visszhangzott nevének skandálásától.

Pandev több olasz klubban is játszott, a Lazióban több mint 180 meccsen szerepelt, amelyeken 64 gólt lőtt, de a legnagyobb sikereit az Internazionaléval érte el, ahol 2010 és 2011 között játszott.

Pont a legjobbkor szerződött oda 2010 januárjában, hiszen pár hónappal később az Inter az akkor még fantasztikus formában edzősködő José Mourinho irányításával megszerezte a klub első tripláját, vagyis bajnokságot és olasz kupát nyertek, valamint a Bayern München elleni döntőben a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódították. A fináléban Pandev 79 percet játszott, ő lett a harmadik macedón labdarúgó, aki BEK-et vagy BL-t nyert.

Később a Napoliba igazolt, aztán a török Galatasarayban is játszott pár meccset, 2015 óta pedig a Genoában szerepel. Pandevvel igazán nagyvonalú volt a holland nemzeti csapat is, hiszen kapott tőlük egy személyre szóló mezt, amelyet a holland csapatkapitány, Wijnaldum adott át a visszavonuló macedón játékosnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!