Figyelmeztették a tokiói olimpia résztvevőit, hogy ne használják az ingyenes óvszereket

2021. június 19. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói olimpia szervezői már többször megfogadták, hogy a koronavírus-járvány ellenére is nagyon biztonságos játékokat rendeznek, amibe nem igazán fér bele, hogy a sportolók kényük-kedvük szerint szexeljenek az olimpiai faluban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a héten ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az olimpiai falu lakóinak be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelveket, a szabályt megszegők pénzbírságra, vagy akár az olimpiáról való kizárásra is számíthatnak – írja a Guardian.

A közegészségügyi intézkedések szerint az olimpia résztvevőinek „kerülniük kell a szükségtelen fizikai érintkezést”. Kérdés ugyanakkor, hogy mi lesz így a sorsa annak a 160 ezer ingyenes óvszernek, amit a sportolók között terveznek kiosztani. Az óvszerek osztogatása és az előírások közötti ellentmondást a szervezők azzal próbálták feloldani, hogy azt mondták, az óvszerek szuvenírként hazavihetőek, jók lesznek azok az olimpia után is.

Az 1988-as szöuli olimpia óta több százezer ingyenes óvszert osztanak szét a sportolók között, hogy ezzel is a biztonságos szexre ösztönözzék őket. Ha az idei olimpián és paralimpián induló 15 ezer sportoló pontosan betartja a szabályokat, akkor elméletileg az idei készletet nem fogják elhasználni, de erre azért ne vegyünk mérget.

Bár a NOB szerint az olimpiai falu lakóinak akár 80 százaléka is teljesen be lesz oltva a július 23-i megnyitóig, de arra fognak törekedni, hogy a versenyeken kívül minél távolabb tartsák egymástól a a sportolókat. A szervezők eredetileg egy hatalmas étkezdét terveztek kialakítani a faluban, de a járvány miatt ezt elvetették, és most már arra ösztönzik a sportolókat, hogy egyedül étkezzenek és aludjanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!