Megdőlt a férfi súlylökés 31 éve fennálló világrekordja

2021. június 19. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a férfi súlylökés 31 éve fennálló világrekordja, az amerikai Ryan Crouser pénteken 23,37 méteres lökéssel nyerte meg az oregoni Eugene-ben zajló amerikai olimpiai atlétikai válogatót – írja a Reuters.

A 28 éves Crouser a szám olimpiai bajnoki címvédője, a 2016-os riói olimpián 22,52 méteres lökéssel nyert aranyat. A most pénteki kísérletével honfitársa, Randy Barnes 23,12 méteres korábbi rekordját írta felül. „Abban a pillanatban, ahogy elhagyta a kezemet, tudtam, hogy jó lesz” – mondta Crouser a riportereknek. A kísérlettel a világrekord ellenére sem volt teljesen elégedett, „nem volt tökéletes lökés” – tette hozzá.

A második a magyar származású Joe Kovacs lett, ő 22,34 méterre lökte a súlyt. Kovacs a riói olimpián is második lett Crouser mögött. A harmadik Payton Otterdahl lett 21,92 méteres lökéssel.

Randy Barnes 1990. május 20-án egy kaliforniai versenyen lökte 23,12 méterre a súlyt, amivel az NDK-s Ulf Timmermann csúcsát döntötte meg hat centivel. Barnes még abban az évben 27 hónapos eltiltást kapott anabolikus szteroidok használata miatt. Az eltiltás után visszatért, megnyerte az 1996-os atlantai olimpiát, ám két ével később ismét lebukott, és életre szóló eltiltást kapott.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!