Verstappen visszaverte Hamilton rohamait, övé a francia időmérő

2021. június 19. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Izgulhattak a Mercedesnél a Francia Nagydíj indulásakor, Lewis Hamilton autóján ugyanis még lázasan dolgoztak a kvalifikáció elején, ám végül nem hátráltatta a címvédő dolgát technikai hiba. Sőt, igazából még több szerelési idő is belefért volna nekik, nem sokkal az időmérő kezdete után ugyanis az AlphaTauri pilótája, Cunoda Juki (Yuki Tsunoda) kicsúszása állított meg mindent.

A picit hosszúra elnyúló mentés után sokára jött újabb izgalom, az időmérő első harmadának legvégén Mick Schumacher csúszott a falba, újabb piros zászlót hozva. Mivel már csak 22 másodperc volt hátra a Q1-ből, nem jött folytatás, ez pedig Lance Stroll váratlan kiesését hozta – Schumacher viszont a williamses George Russell-lel együtt bejutott a legjobb 15-be, igaz, Schumacher számára a kicsúszással véget is ért az időmérő.

A Q2-ben nem jött újabb kicsúszás, ez már zavartalanul lement. Eleinte a két Red Bull – Sergio Pérez, Max Verstappen sorrendben – állt az élen, de Lewis Hamilton másodikra gyorsulni tudott, 12 ezreddel előzte be riválisait. A második szakasz végére mindkét Mercedes javult, Valtteri Bottas olyannyira, hogy még Hamiltont is beelőzte, igaz, a végső sorrend még nem ekkor dőlt el.

A legjobb 10 sorrendjéről döntő szakaszt a Red Bull, pontosabban Verstappen nyitotta az élen, méghozzá jelentős előnnyel, majdnem 4 tizeddel előzte ekkor Hamiltont. Másodikra csak szorosabbá tudta tenni Hamilton, aki 2,5 tizedre jött fel a holland riválisára, Verstappen így jobb helyzetből várhatja majd a vasárnapi futamot.

A vb-pontversenyt vezető páros mögül Bottas és Pérez, majd a ferraris Carlos Sainz és az alphatauris Pierre Gasly rajtolhat majd vasárnap 3-tól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!