Kiengedték a kórházból az életbe visszatérő Eriksent

2021. június 18. – 18:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy héttel a szívmegállása és újraélesztése után pénteken kiengedték a kórházból Christian Eriksent. A 29 éves középpályás már meg is látogatta a dán csapattársait, mos pedig hazatér a családjához.

„Köszönöm a rengeteg jókívánságot. Hihetetlen volt ezt látni és érezni. A műtet jól sikerült, és a körülményekhez képest jól érzem magam” – fogalmazott közleményében a 109-szeres dán válogatott, akinek szombaton, a finnek elleni Eb-meccs 43. percében esett össze.

A középpályásnak megállt a szíve, előbb a csapattársai, majd pillanatokon belül az orvosi stáb küzdött az életéért az oldalvonal mellett. Tíz percen keresztül élesztették újra, miközben a játékosok, a családja és a nézők a helyszínen és világszerte döbbenten nézték az eseményeket.

A magához térő Eriksent a mérkőzésről a közeli koppenhágai kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, az elmúlt napokban pedig számos vizsgálatot hajtottak végre rajta. Csütörtökön egy szívritmus-szabályozó defibrillátort ültettek be a mellkasába, hogy megelőzzék a további esetleges problémákat.

„Nagyszerű volt újra látni a fiúkat a fantasztikus tegnap esti meccs után. Nem kell mondanom, hogy hétfőn Oroszország ellen hogy fogok szurkolni nekik”

– mondta a kórházból távozó Eriksen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől