Ha autózna szombaton, messze kerülje el a Puskás Arénát!

2021. június 18. – 15:05

Másolás

Vágólapra másolva

A BKK járatsűrítésekkel készül a magyar válogatott második, franciák elleni csoportmérkőzésére, amit szombaton délután 3 órától rendeznek a Puskás Arénában. A helyszín közelében útlezárások lesznek. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

A szombati rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a legjobb az, ha senki nem autóval közelíti meg a helyszínt.

A meccsre a jóval gyakrabban közlekedő kettes és négyes metróval, valamint az egyes villamossal érdemes utazni.

Forrás: BKK
Forrás: BKK

A Puskás Aréna környezetében várhatóan délelőtt 11 órától lezárják a közúti forgalom elől

  • a teljes Verseny utcát,
  • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
  • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
  • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
  • a teljes Istvánmezei utat,
  • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
  • a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út / Thököly út megállókban is.

A forgalomkorlátozások miatt 11 órától számottevő változásokra kell számítani

  • a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 110-es, 112-es, 133E autóbuszjáratok,
  • a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,
  • továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

A szurkolók a stadionba való belépés előtt karszalagot kapnak, amit a mérkőzésre szóló jeggyel, valamint személyazonosító okmánnyal és védettségi igazolvánnyal vehetnek át több mint száz ponton, három helyszínen: Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett), Dózsa György út (Városliget, Promenád) és Papp László Budapest Sportaréna. A szervezők azt kérik a szurkolóktól, hogy lehetőleg már a mérkőzés napja előtt vegyék át a karszalagot.

A magyar válogatott mérkőzései:

  • Június 19., 15.00, Puskás Aréna
    Magyarország-Franciaország
  • Június 23., 21.00, München Arena
    Németország-Magyarország

A magyar válogatott két meccsén kívül a június 23-i portugál-francia csoportmeccset, illetve egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten június 27-én. Az összes budapesti meccs telt házzal megy, ez több mint 67 ezer nézőt jelent majd.

(A BKK közleménye alapján)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!