Rossi önmagát okolja a cserék miatt, de melyik nem működött?

2021. június 16. – 11:03

frissítve

Rossi önmagát okolja a cserék miatt, de melyik nem működött?
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Lehet, hogy van három gól a két csapat tudása között, de ezen a meccsen nem volt, mégis annyi lett. A 84. percig jól tartottuk magunkat, az első gólig jó munkát végeztünk, a második félidőben nem voltunk nagy nyomás alatt. Ki kell elemeznünk, mi történt az első gól után. A teljesítmény miatt nem vagyok csalódott, de felteszem a kezem a cserék miatt, mert nem működtek, vállalom a felelősséget” – így összegzett Marco Rossi a Portugália elleni 3-0-s vereség után.

Rossi szavaihoz kis magyarázat – íme a magyar cserék:

  • Schäfer András helyére Loic Negót küldte a 65. percben.
  • A 77. percben részben kényszerű csere volt, mert Sallai elkészült az erejével, így Schön állt be.
  • Kleinheisler Lászlót a 78. percben Sigér Dávid váltotta.
  • Beállt még Varga Roland és Varga Kevin, de ők már csak a második portugál gól után.

Ha racionálisan végiggondoljuk, Nego és Sigér lehet az, akik nem hozták azt a nívót, amire a kapitány számított. Nego indította Schönt a meg nem adott gól előtt, nagy hibájára nem emlékszünk.

Az első gól előtt Rafa Silva meglepően tisztán maradt, mielőtt középre küldte a labdát, azt majd érdemes lesz elemeznie a szakmai stábnak. A második gól előtti tizenegyesnél Sigér nem tudta megállítani Renato Sanchest, ő aztán megjátszotta Rafa Silvát, aki betört a tizenhatoson belülre, és Orbán visszahúzta.

Az első gólt 83:42-nél kaptuk, a második előtti szabálytalanság 85:18-kor történt. 96 másodperc telt el a két esemény közt. Eközben meg is ünnepelték a gólt a portugálok, még ha nem is rohantak ki a közönségükhöz. A magyar középkezdés után viszonylag céltalanul előrement a labda, és ahogy visszakerült a tizenhatos elé, Silvát már csak szabálytalanul tudta akadályozni Willi Orbán, aki nyilván még egy kicsit a rajta megpattanó labda hatása alatt volt.

Ha valamiben, ebben kell fejlődnie a csapatnak,

mert a lengyelek ellen 54 másodperc alatt kaptunk két gólt, és a 2-0-s megnyugtató vezetés után minden kezdődhetett elölről, visszahoztuk a meccsbe az ellenfelet.

Sallai Roland azt állapította meg a meccs után, hogy „kicsit szétcsúsztunk fejben.”

A másik oldalon is a cserékről beszélt a kapitány, mert neki nagyon bejött Rafa Silva pályára küldése a 72. percben, amikor már kicsit kezdett idegessé válni a csapata, érezte, hogy változtatnia kell, mert eltűnt a sebesség, Ronaldót pedig jól őrizte a magyar védelem. Rafa Silva közvetlen veszélyt jelentett a kapura. A szerencsés első gól előkészítésében, a tizenegyes kiharcolásában fontos szerepet játszott a Benfica játékosa, míg Bernardo Silva általában ártalmatlan volt a kapura. Ettől még nem biztos, hogy Rafa Silva és Renato Sanches a németek ellen kezdeni fognak szombaton.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!