Szoboszlai Dominik után újabb magyar tehetséget igazolt a Salzburg

2021. június 16. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szoboszlai Dominik után újabb magyar tehetség fejlődésében segédkezik az osztrák Red Bull Salzburg, amely hároméves szerződést kötött az MTK-tól leigazolt 16 éves Kovács Patrikkal. Kovács korábban a Ferencváros utánpótlásában is megfordult itthon, az MTK-hoz 2020-ban igazolt. Fiatal kora ellenére már U19-es bajnoknak is mondhatja magát a baloldali szélsőként is felbukkanó balhátvéd.

Kiváló fizikai adottságai, nagy munkabírása és nemzetközi szinten magas sebessége azonnal szemet szúrt az osztrák klub megfigyelőinek. Sokat fejlődött az állóképessége, és technikai, taktikai téren is lépett előre, mely gólokban és gólpasszokban is megmutatkozott az elmúlt időszakban.

Kovács Patrik – Fotó: Bertalan Ádám
Kovács Patrik – Fotó: Bertalan Ádám

Kovács az átigazolásról elmondta, hogy hosszú távú szerződés kötötte az MTK-hoz, de olyan ajánlatot kapott, amit nem szeretett volna visszautasítani. Esterházy Mátyás, a játékos képviselője szerint Kovács a hároméves szerződésnek köszönhetően elérheti azt, amit Szoboszlai a Salzburgnál.

Szoboszlai Dominik korábban élni tudott a salzburgi szerződés jelentette lehetőséggel, a klub fiókcsapatából, a másodosztályú FC Lieferingből kezdve mára a legutóbbi Bundesliga-idényben ezüstérmet szerző RB Leipzigig jutott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!