Egymeccses eltiltást kapott az északmacedónok ellen gyalázkodó Arnautovic

2021. június 16. – 14:26

Egymeccses eltiltást kapott az északmacedónok ellen gyalázkodó Arnautovic
A gólja után szövegelő Arnautovic – Fotó: Daniel Mihailescu / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Egy mérkőzésre eltiltotta az UEFA az osztrák válogatott szerb származású csatárát, Marko Arnautovicot, aki még az osztrákok első Eb-meccsén, az északmacedónok ellen hergelte az ellenfelet.

Egészen pontosan Ezgjan Alioszkinak ordibálta azt a gólöröme közben, hogy „Megbasztam az albán anyátokat”, miközben csapattársa, David Alaba minden erejével azon volt, hogy szó szerint valahogy befogja Arnautovic száját.

Az osztrák csatár elnézést is kért kirohanásáért, de azt tagadta, hogy nacionalista lenne. Az ügy hátterében egyébként a régóta kiélezett szerb–albán viszony áll. Az egykor Szerbiához tartozó, de jelentős számú albán lakossággal bíró Koszovó miatt a futballpályákon is rendszeresen megy az üzengetés. Észak-Macedónia pedig úgy jön a képbe, hogy ebben az államban is jelentős, körülbelül 25 százalékos az albán népesség aránya. Az előbb említett Alioszki is az albán kisebbséghez tartozik.

Az UEFA szerdai közlése szerint Arnautovic az osztrákok soron következő meccsét hagyja ki, vagyis csütörtökön lemarad a hollandok elleni csoportmérkőzésről, amin akár a csoport első helye is eldőlhet a két válogatott között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!