Sorokba ütköztek azok, akik már most átvették a karszalagjukat a portugálok elleni meccsre

2021. június 14. – 11:19

frissítve

Sorokba ütköztek azok, akik már most átvették a karszalagjukat a portugálok elleni meccsre
Fotó: Haász János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

22 perc után jutott hozzá a portugálok elleni Eb-meccsre érvényes karszalagjához a Hvg olvasója, aki arról számolt be, hogy már most nagy a sor a jegyátvételnél. Hétfőtől lehet átvenni a karszalagot, ami a jegyhez jár, és ezzel igazolják a nézők, hogy van védettségi igazolványuk. Mivel 67 ezer ember is lehet egyszerre a Puskás Arénában, ezért a védettségi igazolványt nem a helyszínen, hanem előbb ellenőrzik.

Összesen három helyen lehet kiváltani a védettséget igazoló karszalagot (a Városligetben a Dózsa György úton, a Budapest Sportarénánál és a Groupama Arénánál a sasszobornál), a Hvg olvasója a Fradi-pályánál próbálkozott ezzel, ahol már nagy sor állt fél órával a nyitás előtt. Végül 22 perc sorban állás után jutott hozzá a karszalaghoz. Háromnegyed 1 körül mi is kinéztünk a Groupamához, és mostanra egészen minimális méretűre csökkent a sor. Az MLSZ is azt írja, hogy zökkenőmentesen megy a karszalagátvétel, és már több mint 11 ezer darabot kiosztottak.

Kollégánk azóta megjárta a Városligetet, és ő arról számolt be, hogy az egész procedúra három embernek 10 perc volt mindössze. Egy olvasónk azt írja, hogy a Puskás Arénánál fél 11 körül már sorbanállás nélkül, 1 perc alatt hozzájutott a karszalaghoz.

Jegyátvétel a Groupama Arénánál – Fotó: Huszti István / Telex
Jegyátvétel a Groupama Arénánál – Fotó: Huszti István / Telex

Szóval aki budapesti Eb-mérkőzésre megy, annak az alábbi információkkal kell tisztában lenni:

  • Mától átvehetőek a védettséget igazoló karszalagok. Az átvevőpontok reggel 8-kor nyitnak, de a meccsnapokon már reggel 7-től egészen este 8-ig nyitva lesznek. Meccsnapokon pedig a második félidő kezdetéig.
  • A külföldről érkező szurkolók már a reptéren átvehetik a karszalagot.
  • Egyaránt elfogadják a védettséget igazoló plasztikkártyát és az appot is.
  • Minden alkalommal új karszalagra van szükség. Tehát aki két hazai mérkőzésre is kimenne, annak kétszer kell kiváltania a karszalagját.
  • A karszalaghoz a védettséget igazoló dokumentum mellett szükség van érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre.
  • Az MLSZ elvileg folyamatosan tájékoztat majd a felületein, hogy hol mekkora sorra lehet számítani a karszalagátvételnél.
  • Kiskorúak csak igazolvánnyal rendelkező felnőttel mehetnek be a stadionba, de azok a 16-18 évesek, akiket már beoltottak, kísérő nélkül is bemehetnek.
  • Lényegesen sűrűbben jár majd a 4-es és a 2-es metró, illetve az 1-es villamos is.

További részletek az MLSZ honlapján. A Magyarország–Portugália-mérkőzés kedden 18:00-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!