Vizes seggel indult a fesztivál a szurkolói zónában

2021. június 12. – 11:55

frissítve

Vizes seggel indult a fesztivál a szurkolói zónában

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei futball Eb-n Budapesten is rendeznek meccseket, szám szerint négyet, ezért az UEFA egy gigantikus szurkolói zónát húzott fel a Városligeti-tó helyén. Megnéztük az első estét a nyitómeccs előtt és alatt, hogy mit is jelent a frissen megnyílt szurkolói zóna, mi kell a belépéshez, vagy hogy mennyibe kerül a sör.

A zónába ingyenes a belépés, viszont csak védettségi igazolvánnyal, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel engedik be az embereket. A helyszínt UEFA Fesztivál néven hirdetik a szervezők, ebből nagyjából már tudni lehet, hogy milyen hangulatra érdemes számítani: a lecsapolt tó helyét műfűvel, sörpadokkal és asztalokkal borították be, négy gigantikus ledfal közé egy színpad is került DJ-pulttal, ahonnan a szünetekben bömböltetik a zenét.

Ülőalkalmatosságból többet is el lehetne képzelni, mert sokan a műfűben telepedtek le, ami a napközbeni eső miatt még vizes volt, így igazán azok jártak jól, akik pikniklepedővel érkeztek. Az látszik, hogy a helyszín télen a műjégnek, nyáron pedig a tónak lett kitalálva, mert nincs megoldva a vízelvezetés. Ahol nincs műfű, a betonon sok helyen hatalmas tócsákban gyűlt össze az esővíz, és a vásárláshoz szükséges plasztikkártyát konkrétan csak 3 centi vízben állva lehetett megszerezni.

Láb nem maradt szárazin – Fotó: Huszti István / Telex
Láb nem maradt szárazin – Fotó: Huszti István / Telex

A meccsek előtt és a szünetekben viszont bőven van mit csinálni: van műfüves focipálya, tizenegyesrúgó hely, a magyar fejlesztési teqball (a hajlított pingpongasztal, amin lábtengózni lehet). Néhány dobos folyamatosan jár-kel és csinálják a fesztivált, emellett profi dekázók is vannak, akik tényleg lenyűgöző dolgokat művelnek a labdákkal. Tegnap ráadásul Rubint Rékát is meghívták, aki a teljes extázisban pörgő műsorvezető biztatása mellett rúgott egy 11-est.

A zónában csak bankkártyával, vagy az 500 forintért kiváltható feltöltőkártyával lehet vásárolni. Az árak nincsenek elszállva: egy korsó sör 750 forint, bár emellé venni kell 300 forintos repoharat, amiért a végén kupont adnak, legközelebb aztán újra poharat. Egy üveg víz 400, a hot dog 690 forint. Természetesen hivatalos UEFA bolt is van, ahol már a világ pénzét el lehet költeni 3000 forintos kulcstartóra, vagy az Eb hivatalos labdájára, ami 50 ezer forintba kerül.

Az olasz-török nyitómeccsen körülbelül negyedig lehetett töltve a zóna, de az igazi buli valószínűleg a magyar meccseken lesz. Az első magyar mérkőzés jövő kedden lesz a portugálok ellen, a szurkolói zónában pedig akár többezer ember is együtt tud szurkolni.

Fotó: Szilli Tamás / Telex
Fotó: Szilli Tamás / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!