Térdelni nem provokáció, hanem az együttérzés jele – üzeni a budapesti ír nagykövetség

2021. június 12. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti ír nagykövetség is beszállt az utóbbi napokban kirobbant térdelés kontra állva maradás vitába, amely azután lángolt fel, hogy a magyar szurkolók kifütyülték a magyar-ír felkészülési futballmeccs előtt letérdelő íreket. A nagykövetség egy Twitter-posztban reagált az esetre, illetve annak utóéletére, mint írták, ez nem provokáció, hanem az együttérzés jele.

A bejegyzésben azt írták, hogy a térdelés nem tiszteletlenség, vagy provokáció, hanem éppen a tisztelet, illetve a szolidaritás kifejezése azok iránt, akiket hátrányosan érint a rasszizmus és a diszkrimináció. Azt is hozzátették, hogy büszkék a saját játékosaikra.

A nagykövetség posztja az elmúlt napok eseményeinek fényében nem túl meglepő, pláne úgy, hogy az írek már közvetlenül azután is döbbenetes rasszizmusról beszéltek, hogy a magyar drukkerek füttyel és pfujolással reagáltak a térdelésre. A helyzetet tetézte, hogy Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a fütyülőkkel ért egyet, és lényegében provokációnak nevezte a térdelést, alighanem erre a kijelentésre is reagált most az ír nagykövetség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!