Marco Rossi: Gulácsit Neuerrel kell egy szinten emlegetni

2021. június 12. – 12:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Manuel Neurrel, a német labdarúgó-válogatott kapusával van egy szinten Gulácsi Péter Marco Rossi szerint.

„Péter az elmúlt években a legmagasabb szinten teljesített, és ezt a nemzetközi porondon, a legjobb európai csapatok ellen is megtette. Emiatt úgy gondolom, hogy Manuel Neuerrel egy szinten kell őt emlegetni” – mondta a magyar válogatott kapusáról a szövetségi kapitány a dpa német hírügynökségnek adott interjúban. – „Neuer azonban már most egy legenda.

Remélem, hogy Péter is legenda lesz Lipcsében a karrierje végén.”

A magyar válogatott a németekkel szerepel azonos csoportban a pénteken elrajtolt Európa-bajnokságon, június 23-án játszik egymás ellen a két csapat Münchenben.

Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét az Európa-bajnokságra 2021. június 1-jén – Fotó: Huszti István / Telex
Marco Rossi kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott keretét az Európa-bajnokságra 2021. június 1-jén – Fotó: Huszti István / Telex

Rossi szerint logikus lépés volt visszahozni a korábban mellőzött Thomas Müllert és Mats Hummelst a német keretbe. „Bár már nem a legfiatalabb játékosok, a klubcsapatukban vezéregyéniségek. Müllernek nehéz időszaka volt akkor, amikor Niko Kovac volt a vezetőedző a Bayern Münchennél, de Hansi Flicknél újra rendszeresen játéklehetőséget kapott, és mindent megnyert a gárdával. És Hummels is hihetetlen futballista. Magas és technikailag erős védő. Joachim Löw azért hozta őket vissza, mert még mindig extraklasszisok” – fogalmazott Marco Rossi.

A magyar válogatott kedden, a címvédő portugálok ellen kezdi szereplését az Eb-n, majd négy nappal később – ugyancsak a Puskás Arénában – a világbajnok franciákat fogadja. „Minden meccs nagyon fontos, de talán az első, a portugálok elleni egy kicsit fontosabb, mert egy jó rajt lelkesíthet minket a folytatásban. Az utolsó mérkőzésünk, a németek elleni nagyon nehéznek ígérkezik, miután Münchenben, német közönség előtt játszunk majd” – fogalmazott az olasz szakember, aki az esélyesek közé sorolja a németeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!