C. Ronaldót csak csapatként tudjuk megállítani

2021. június 11. – 16:37

frissítve

C. Ronaldót csak csapatként tudjuk megállítani
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek este Olaszországban elkezdődik az idénre halasztott Európa-bajnokság, az olaszok a törökökkel csapnak össze. A magyar válogatott Telkiben készül Portugália ellen a keddi meccsre – a 2016-os címvédő válogatott az utolsó felkészülési meccsen 4-0-ra verte Izraelt, utána indultak el Budapestre. Azt a találkozót még nem elemezte ki a magyar szakmai stáb, de a játékosok időben meg fogják kapni a legfontosabb és legfrissebb infókat. A portugál csapat sztárjait így is ismerik eléggé, a magyar csapatban kedden az írek ellen bemutatkozó 20 éves Schön Szabolcsnak például Cristiano Ronaldo a példaképe. Hatalmas élmény lenne neki, ha pályára léphetne ellene.

„Az öt évvel ezelőtti, ellenünk játszott 3-3-as meccset a Margitszigeten néztem az ikertesómmal, a barátaimmal, már a kezdés előtt két órával remek hangulat volt, életemben nem éltem át még olyat. Az egész sziget felrobbant a góloknál, megmondom őszintén,hghjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu én is beleadtam a hangomat a szurkolásba. Hihetetlen élmény volt” – mondta a Dallasban futballozó szélső a Telex kérdésére.

Sigér Dávid szintén kivetítőn, Debrecenben nézte a 3-3-mal végződő találkozót, a felesége és az öccse és még jó sok drukker társaságában. Felugrott, amikor Gera Zoltán átvette a szöglet után kifejelt labdát, és 25 méterről a kapuba lőtte.

Sigér Dávid tavaly ősszel játszott Ronaldo ellen a Fradival – Fotó: Huszti István / Telex
Sigér Dávid tavaly ősszel játszott Ronaldo ellen a Fradival – Fotó: Huszti István / Telex

„És még kétszer önfeledten ugráltunk, amikor Dzsudzsák Balázs is a kapuba lőtt. Most megfordítom magamban ezt a képkockát, hatalmas öröm lenne, ha én is hasonló eufóriát tudnék szerezni a szurkolóknak, ha mondjuk elém kerülne egy labda, és berúgnám” – elevenítette fel emlékeit Sigér Dávid, és egyben már előre tekintett a keddi meccsre.

Cristiano Ronaldóról neki már vannak testközeli élményei, mert a Ferencvárossal a Bajnokok Ligájában tavaly ősszel játszottak a Juventus ellen, idegenben nagyon kevés hiányzott a pontszerzéshez. Emlékszik karizmatikus megjelenésére már az öltözőfolyosón is.

„Ronaldót csak csapatként tudjuk megállítani, ha valakit kicselez, ott kell lennie mögötte vagy mellette valakinek, akinek be kell segíteni. Egyedül semmire sem jutunk. A testtartásán is érződik az önbizalom, kevés olyan játékos rendelkezik olyan kisugárzással, mint ő.”

Sigér úgy érzi, a Fradival játszott BL-meccsek segíthetnek nekik a tempó felvételében, a jó eredmények elérésében. De a legfontosabb a szervezettség, az egység, és hogy mindenki, aki a válogatottba kerül, képes alkalmazkodni a rendszerhez.

Mindketten hisznek a bravúrokban, hogy elérhetnek valami szépet, elsőként abban, hogy gólt, vagy pontosabban gólokat lőnek. Azt majd a szerencsés csillagállás dönti el, hogy melyik csapat ellen jön ki a lépés úgy, hogy a gól vagy gólok pontot is eredményeznek. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy melyik csapat ellen lehet a legnagyobb a pontszerzés esélye. Sigér a portugálok elleni meccset mindenesetre nagy reményekkel várja.

„A bravúr a kilenc pont lenne” – viccelődött Schön, aki rögtön hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy ez nem az ő Európa-bajnoksága lesz, de nagyon örül minden percnek, amit ezzel a csapattal együtt tölthet.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!